Goed nieuws: volgende generatie Mazda MX-5 is geëlektrificeerd!

Mazda MX-5 Hybrid next gen

Er woedt een klein storm op het internet, want Mazda heeft te kennen gegeven dat de opvolger van de huidige MX-5 geëlektrificeerd zal worden. Voor je moord en brand schreeuwt: dit is goed nieuws. Laat ons even uitleggen waarom...

Een Lotus Elise of Caterham Seven even links gelaten is er geen moderne roadster zo puur als de Mazda MX-5. Met een belachelijk laag gewicht, een atmosferische motor en compacte dimensies. Elke verandering aan dat recept is dé grote nachtmerrie van de grootste fans. Die fans verslikten zich zonder twijfel gisterenavond in hun theetje, want Mazda heeft via verschillende kanalen laten weten dat de opvolger van de MX-5 geëlektrificeerd zal zijn. Wij zien dit echter als goed nieuws. Stap even mee in onze redenering.

MX-5 48v?

Laat ons meteen iets heel belangrijk duidelijk maken: Mazda spreekt over een geëlektrificeerde MX-5 om zo alle modellen in de range een vorm van elektrificatie te geven. Het spreekt niet over een volledig elektrische MX-5. Een gigantisch verschil natuurlijk! Want zelfs een milde-hybride-aandrijflijn is genoeg om over elektrificatie te spreken. Kijk maar naar de Swift Sport die sinds zijn update door het leven gaat als Swift Sport 48V Mild Hybrid. Een auto die dankzij de compacte elektromotor ook nog eens plezanter is dan het origineel.

Mazda MX-5 Hybrid next gen

We durven er dan ook geld op inzetten dat Mazda een soort van MX-5 mild hybrid op de markt gaat brengen. Waarbij de elektromotor met petieterige accu zorgt voor een grob extra koppel onderin. En op koppelvlak heeft de MX-5 nog wel wat marge. Als je dan weet dat zo'n systeem ruwweg 40 kilogram weegt, dan valt de gewichtstoename nog wel mee. Al zeker als je er van uit gaat dat de Japanners links en rechts waarschijnlijk nog wel wat kilo's kan besparen. Het belangrijkste wat we echter leren uit dit nieuwtje? Dat Mazda in deze strenge emissie- en crossovertijden überhaupt nog een nieuwe MX-5 op de markt wil brengen. Dat kunnen we enkel maar toejuichen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
FLP 17:00
afbeelding van FLP

Spijtig dat die Speedster er nooit gekomen is. Wat een geweldig ding!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws