Nog kleinere Mercedes op komst?

Volgens het Duitse Autobild zou Mercedes nadenken aan een berline en een cross-over onder respectievelijk de A-Klasse en de GLA, die in 2022 en 2023 op de markt zouden komen.

Het Duitse magazine AutoBild heeft een overzicht opgemaakt van de lanceringen die we de komende jaren van Mercedes mogen verwachten. Naast de gebruikelijke facelifts en al langer verwachte nieuwe modellen (een Maybach op basis van de nieuwe S-Klasse, een nieuwe C-Klasse, nieuwe elektrische modellen) zitten er ook twee verrassingen in het artikel: een compactere versie van de A-Klasse (A-Klasse City) en een cross-overafgeleide van die laatste (A-Klasse Adventure). De berline zou een driedeurskoetswerk krijgen en qua design sterk leunen op de conceptcar EQA van het laatste salon van Frankfurt (foto). De cross-over zouden dan weer wel vijf deuren krijgen, maar zijn offroadlooks zouden puur voor de schijn zijn omdat dit model enkel met voorwielaandrijving verkrijgbaar zou zijn.

Geloofwaardig?

Hoe geloofwaardig is dit nieuws? Dat is moeilijk in te schatten. Enerzijds is het platform van de A-Klasse flexibel genoeg voor een potje downsizing. Maar anderzijds lijkt het toch een heel vreemd idee om een driedeursmodel te lanceren in een markt waar zelfs de meest compacte berlines enkel nog vijfdeursvarianten aanbieden. En bovendien heeft Daimler-CEO Ola Källenius vorig jaar nog gesteld dat hij in de toekomst liever minder compacte auto’s wil en meer grotere modellen met de bijhorende winstmarges. Dan zou een mini-A toch in tegenspraak zijn met wat de CEO wil…

Auteur: Auteur: Bert Troubleyn
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Mathieu 12:44
afbeelding van Mathieu

"Dan zou een mini-A toch in tegenspraak zijn met wat de CEO wil…" Dat was net ook mijn gedacht!

Adriaan 13:28
afbeelding van Adriaan

"Maar anderzijds lijkt het toch een heel vreemd idee om een driedeursmodel te lanceren in een markt waar zelfs de meest compacte berlines enkel nog vijfdeursvarianten aanbieden." Een berline met 3 deuren noemen ze ook wel een coupe ;-) Ik vermoed dat jullie het over hatchbacks hebben...

JRE 16:26
afbeelding van JRE

De huidige A-berline is langer dan de eerste C-klasse. Dus als ze steeds blijven groeien is er inderdaad plots weer plek voor een nieuw model.

Ze kunnen twee grote schermen met spraakassistentie in een smart forfour zetten, want dat is blijkbaar wat Mercedes tegenwoordig betekent.

Adriaan 17:59
afbeelding van Adriaan

En niet vergeten dat je met de spraakherkenning de interieur lichtjes van kleur moet kunnen laten veranderen!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws