Komt er een Fiat 500x Cabriolet?

De Fiat 500X is al een tijdje op de markt maar naar aanleiding van de facelift van het model doen geruchten over een cabrio de ronde. Kijk uit, Volkswagen T-Roc Cabriolet.

De Nissan Murano was geen succes in toplessvorm, de Range Rover Evoque verdween al even stilletjes van het toneel. Maar een segment of twee lager zou het wel eens kunnen gaan lukken voor de cabrio-crossovers. Volkswagen vond het geen te gewaagd segment om er de T-Roc Cabrio te lanceren en nu speelt Fiat met het idee om en 500X cabrio te bouwen.

Het nieuws zou vorige maand al intern bekend gemaakt zijn op een vergadering bij Fiat zelf. De ingenieurs kregen de opdracht om het dak er af te halen maar toch kostenbesparend te werk te gaan. Daardoor zou de 500X een soortgelijke constructie krijgen als de 500 Cabrio, waarbij de deurframes behouden bleven en er ook niet aan de zijstructuur van het dak geraakt werd. De 500X wordt zo een vierdeurs crossover cabrio. Zijn er nog segmenten die niet aangeboord zijn, dezer dagen?

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jan Smulders 00:11
afbeelding van Jan Smulders

Ik rijd nu een 500X Opening Edition uit 2015. De beste auto, die ik ooit heb gehad.
Daarnaast rijd ik al mijn 10e cabrio, waarvan 8 x MX5.
Het is al jaren mijn stukje hoop, dat ze hetzelfde trucje zouden doen met de 500X als met de kleine 500. Nu lees ik, dat dit daadwerkelijk gaat gebeuren. Het succes van Fiat met de 500C is waarschijnlijk reden genoeg om dit met de 500X ook te proberen.
Ik tel alvast de dagen af!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws