Huh? Mazda en Toyota doen haasje-over met Yaris

Mazda en Toyota hebben een jarenlange relatie waarin ze automodellen uitwisselen. Op onze markt merk je daar niet zoveel van, al kan daar verandering in komen.

Toyota heeft in Europa namelijk de hybride Yaris rondrijden. Die wordt in de Franse fabrieken in Valenciennes gebouwd. Mazda heeft hier de Mazda2 in de etalage staan, maar die staat er al sinds 2014. Tijd voor vernieuwing dus, en daarvoor kijkt Mazda naar Toyota.

Mazda heeft namelijk onderstreept de samenwerking met haar partners uit te breiden om zo haar gamma te verbreden. Zo'n hybride Yaris is interessant voor Mazda omdat ze op die manier niet zelf de hybride technologie hoeft te ontwikkelen. Tegelijkertijd helpt het Mazda om de CO2-uitstoot van het gamma naar beneden te halen. Dat is ook voor Toyota een voordeel, want de beide merken delen een CO2-poule.

twee jaar

Verwacht wordt dat de opvolger van de Mazda2 binnen dit en twee jaar van de band zal rollen, al wil Mazda daar zelf nog niet veel over kwijt. In een reactie aan Autocar blijven medewerkers vaag over de productiestart van het model, en zelfs over de naamgeving ervan.

Het zou dus wel eens kunnen dat er binnenkort nog een extra Toyota-model met een andere badge op onze wegen rijdt, nadat eerder al de Suzuki Swace en Across een eigen interpretatie van respectievelijk de Auris Touring Sports en RAV4 werden. Eerder nam Toyota in de Verenigde Staten omgekeerd ook al de Mazda 2 berline op in het gamma als Yaris Sedan.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
JRE 12:49
afbeelding van JRE

Koopt iemand deze twee modellen eigenlijk nog met eigen geld? Ik zie ze enkel in thuisverpleging-livrei.

this 15:11
afbeelding van this

Ja

Jasper 09:22
afbeelding van Jasper

Zeker het zijn allebei heel populaire auto's
En heel goede auto's

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws