Aston Martin: hybride V6 vervangt Mercedes-V8

Aston Martin V6 hybride

De Britse constructeur Aston Martin maakt al een tijdje gebruik van drukgevoede V8-motoren van Mercedes-origine. Die worden binnenkort allemaal vervangen door een hybride V6.

De nieuwe motor moet in 2022 in productie gaan, zo leert Autocar. Het debuut van de hybride aandrijflijn is dus gepland voor de Valhalla, waarna de motor stelselmatig de V8 biturbo van AMG-makelij moet vervangen. Die laatste wordt nu onder meer gebruikt in de Vantage, de instapversie van de DB11 en de DBX.

De hybride V6 moet minstens even krachtig zijn als de V8-motoren die dan uit roulatie genomen zullen worden. “Onze klanten verwachten ook niet anders”, aldus Palmer aan Autocar. Aston Martin heeft al ervaring met zescilinders. Zes-in-lijnmotoren weliswaar, maar Palmer heeft er alle vertrouwen in dat het Britse merk ook een V6 aan kan. “De kleinere cilinderinhoud kunnen we compenseren door de elektrische boost”. Een goeie soundtrack moet de rest doen: “Zolang de motor aanvoelt als een V8 en majestueus klinkt, lijkt het mij een perfecte oplossing voor de toekomst”, aldus Palmer.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws