Mercedes bespaart: meer jobs op de helling, einde carrière voor S-Klasse Coupé en Cabrio?

Mercedes-AMG S 65 Cabrio 2020

Het rommelt in Stuttgart. Volgens de Duitse krant Handelsblatt gaat Daimler nog strenger besparen. Niet alleen het modelgamma moet afslanken, maar ook het personeelsbestand. CEO Ola Källenius krijgt intussen tegenwind van vakbonden en investeerders.

Morgen, dinsdag, staat Daimler-CEO Ola Källenius voor een heet vuur. Dan mag hij niet alleen de jaarrekeningen voorleggen aan de investeerders, maar ook zijn toekomstplannen uit de doeken doen. Die investeerders stellen zich vragen, na drie winstwaarschuwingen, een nog steeds sluimerend dieselschandaal en een elektro-offensief waarin Daimler er nog niet in slaagt om het voortouw te nemen.

Volgens Handelsblatt wil Källenius steviger besparen dan aanvankelijk gepland. Meer dan de oorspronkelijk aangekondigde 1,4 miljard euro dus, en meer dan de 10.000 aanvankelijk op de tocht gezette banen. De Duitse krant spreekt over 15.000 banen. De plannen veroorzaken onrust bij de vakbonden, die vooral een duidelijke strategie willen zien: “De werknemers willen vooral een richting en duidelijkheid”, aldus een vakbondsafgevaardigde aan de krant.

Gamma uitdunnen

De plannen van Källenius omvatten ook het stopzetten van weinig winstgevende investeringen, en de uitdunning van het modelgamma. De stekker werd al getrokken uit de X-Klasse, maar volgens Handelsblatt zouden daarnaast de S-Klasse Coupé en Cabrio geen opvolger meer krijgen. De opvolger van de CLS en AMG-GT 4-Door Coupé moet één elektrisch model worden, terwijl er bekeken zou worden of de B-Klasse een andere naam en een ander uiterlijk moet krijgen.

Daimler wilde op de informatie van Handelsblatt niet reageren.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Zaag 13:30
afbeelding van Zaag

Ik vraag me af hoeveel korting men tegenwoordig geeft als je bij de dealer een EQC gaat vragen.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws