Komt Renault Arkana naar België?

Renault Arkana Belgie

In mei haalde Renault het doek van de Arkana, een SUV-Coupé die het goed weer mag maken in Rusland. Nu zijn er ook plannen om de "Kadjar met coupélijn" naar West-Europa te halen. Toch als we Franse media moeten geloven.

Het nieuwtje bereikt ons via het Franse Downshift. Die spraken met Kassai Koupai, de vice president van planning bij Renault. Koupai liet weten dat het merk overweegt om de Arkana naar West-Europa te halen tegen 2021. Al zou dat niet zonder updates zijn.

Arkana Initiale Paris

De Arkana is namelijk specifiek voor de Russische markt ontworpen. Waardoor er nood is aan enkele Europese tweaks. Aangepaste uitrustingsniveaus bijvoorbeeld maar ook een herwerkt interieur.

Renault Arkana Belgie

Daarenboven zou de Europese Arkana uiteraard ook Europese motoren onder de kap krijgen. In Rusland teert de SUV met coupélijn op een 1.6-liter atmosferische benzine met 114 pk. Die zal hoogstwaarschijnlijk worden ingewisseld voor de 1.3 turbobenzine die ook door Mercedes wordt gebruikt. Komt de Arkana naar Europa, dan zal hij gezien worden als het "sportieve" broertje van de Kadjar.

Wat vinden jullie? Iets voor onze Europese wegen?

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
JL 23:08
afbeelding van JL

Tegen 2021? Voorzie dan maar minstens iets plug-in, Renault. Al zal alles wel weer lang bij het oude blijven...

Antoine 09:42
afbeelding van Antoine

Wanneer komt er eens een duidelijke afspraak of duiding van de overheid voor de autogebruiker. Wat moeten we nu kopen of blijven rijden met onze diesel?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws