Apple iCar weer stapje verder weg

apple car project titan

De afdeling van tech-gigant Apple dat instaat voor de bouw van een elektrische en autonome auto krijgt wederom een zware klap te verduren. Volgens insiders worden maar liefst 200 knappe koppen van het project gehaald. Pijnlijk feit: enkele jaren terug pronkt Apple met het feit dat haar volledig elektrische auto in 2019 het levenslicht zou zien. Dat verhaal is dus net iets anders gelopen...

In 2015 kwam het nieuws naar boven dat Apple een nieuwe afdeling op poten had gezet. Met de stoer klinkende naam "Project Titan" moest de afdeling instaan voor het bouwen van een elektrische auto die op termijn autonoom moet kunnen rijden. Na de iPhone dus de iCar. Alleen werd al snel duidelijk dat zo maar even van nul een auto ontwikkelen geen simpel taakje is. Waardoor de afdeling van de technologiegigant enkel nog maar in het spotlight komt met negatief nieuws.

Zo kwam in 2016 al naar boven dat een grote groep werknemers mochten verkassen, in 2017 gaf CEO Tim Cook dan weer te kennen dat een beperkt team software mag ontwikkelen die dan verkocht zal worden aan automerken. Zowat 17 ingenieurs stapten na dat nieuws prompt op om hun eigen start-up uit de grond te slaan. En nu, nu zijn we 2019, het jaar waarin de elektrische auto van Apple het daglicht zou zien. Of het Amerikaanse merk het project terug op pootjes heeft gekregen?

Niet echt.

Volgens televisiebedrijf CNBC heeft Project Titan te horen gekregen dat het wederom 200 werknemers los zal moeten laten. Waardoor het nu meer dan ooit duidelijk is dat Apple de ontwikkeling van een elektrische/ autonome auto op een zeer laag pitje heeft staan. Of Jobs zich omdraait in zijn graf?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws