Trekt Daimler binnenkort stekker uit smart?

smart einde

De toekomst ziet er niet rooskleurig uit voor smart, het zustermerk van Mercedes dat zwaar inzet op kleine stadswagentjes. In de wandelgangen wordt namelijk gefluisterd dat het binnen dit en vijf jaar over-en-out is voor het merk. En daar zit ook Renault wat voor tussen. Hoezo?

Stelselmatig is Daimler, het moederbedrijf van smart en Mercedes, smart aan het uitkleden. Zo heeft het nu al besloten vanaf 2020 enkel nog maar elektrische smarts te gaan verkopen. Niet veel later kan het dan helemaal gedaan zijn voor het merk. Smart, een automerk dat al dik vier jaar op geleende tijd leeft, lijkt eindelijk het finale zwaard boven het hoofd te hebben hangen. Daar zijn trouwens drie goede redenen voor.

Reden 1: Renault

Geleende tijd zeg je daar? Jawel, eigenlijk zou het in 2014 al gedaan moeten zijn met smart. Op zich al een mooie loopbaan voor een hersenspinsel dat ontsproten was uit een samenwerking tussen Mercedes en... horlogemaker Swatch, geen grap. Smart staat zelfs voor "Swatch Mercedes Art". Op zich is die naam al reden genoeg om te floppen natuurlijk. Alleen kwam er ergens rond 2010 een reddende hand van Frans grondgebied. Want Renault kwam met het idee om samen de nieuwe smart te gaan ontwerpen. In ruil zou die smart door het leven gaan als Twingo bij het Franse merk en moesten de ontwikkelingskosten worden gedeeld.

smart einde

Die nieuwe Twingo bleek niet het gehoopte succes te zijn bij de Franse constructeur (al zeker niet tegenover zijn voorgangers). Waardoor Renault nu geen zin meer heeft om samen verder te werken aan een nieuwe generatie. Zonder Renault, hoogstwaarschijnlijk geen nieuwe smart, want de productiekosten zouden de verkoop niet kunnen verantwoorden.

Reden 2: Mercedes

En dan is er nog zusterbedrijf Mercedes dat al jaren plannen smeedt om een sub-A-Klasse-auto op de markt te brengen. Alleen houdt moederkloek Daimler dat tegen omdat er uiteraard smart in de portefeuille zit. Mercedes heeft er dus alle baat bij om smart "spijtig genoeg" te moeten begraven. Want het snakt naar een extra model in haar line-up.

smart einde

Reden 3: "Succes"

Moest je het uit bovenstaande lap tekst nog niet door hebben; smart is eigenlijk niet zo succesvol. Twintig jaar geleden niet, vandaag nog steeds niet. Het concept zat goed in elkaar midden jaren 90 - door in te spelen op hipsters avant la lettre. De reguliere markt had echter geen zware centen over voor een miniatuurtje op wielen. Al zeker omdat termen als "mobiliteitsprobleem" en "milieuvervuilende monsters" nog niet zo aan de orde waren.

smart einde

Je merkt dan ook dat Daimler heel smart wat stiefmoederlijk behandelt. "We zitten er nu mee en we zullen het er maar mee moeten doen", iets van die aard. Waardoor Daimler het merk niet eens zo hard gaat missen. Zonde voor smart, een merk dat op papier zou moeten werken maar dat in de realiteit - wegens de hoge aanschafprijs misschien? - niet deed.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
andre123 13:17
afbeelding van andre123

als microcar te duur
de vierduursversie's gedeeld met de renault twingo met motor achter MISKLEUM.
ik denk nog steeds met veel plezier terug aan de eerste twingo,de motor achterin bij de nieuwe heeft alles verpest,een proefrit van 3 uur was voldoende om nooit meer twingo te zeggen
het enige voordeel van de motor achterin is de korte draaicirkel,al de rest valt dik tegen,dus niet verwonderlijk dat de cijfers voor smart en renault dik tegenvallen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws