Samen sterk: Opel en PSA willen samensmelten

opelpsa

UPDATE: Opel doorbreekt radiostilte en spreekt van overname door PSA.

In principe niets nieuws, want moederbedrijf van Citroën, DS en Peugeot, PSA dus, is al langer dikke vriendjes met het Duitse Opel. Niet gek als je weet dat tot 2013 Opel serieus wat aandelen had in de groep. Getuige daarvan zijn een samen ontwikkeld platform voor ongeveer alle nieuwe SUV's van de merken. Die alliantie kreeg misschien wel een kleine deuk in 2013, beide bedrijven zoeken nu terug toenadering voor een verregaande samenwerking.

Realistisch zal zo'n samenwerking vooral gedeelde technologie opleveren voor een resem aan nieuwe modellen. Een manier om productiekosten te drukken. Kijk maar hoe de Volkswagen Groep een platform deelt over eigen merk, Audi, Seat en Skoda. Moeten we de roddels in de wandelgangen geloven, dan is PSA en GM - moederbedrijf van Opel - heel dicht bij een akkoord.

UPDATE (15/02) Opel heeft een bericht de wereld ingestuurd waarbij het verdere verklaring biedt rond de geruchten. Verder dan een samenwerking zou het zelfs gaan over een overname. Want Opel en Britse wederhelft Vauxhall kunnen wel eens in de portefeuille van Peugeot en Citroën belanden. Hieronder alvast de verklaring:

Sinds 2012 hebben General Motors en PSA Group een alliantie doorgevoerd, die tot op heden drie projecten in Europa omvat en substantiële synergiën voor de twee groepen genereert. Binnen dit kader onderzoeken General Motors en PSA Group eveneens geregeld de mogelijkheden voor bijkomende uitbreiding en samenwerking. PSA Group en General Motors bevestigen dat zij een groot aantal strategische initiatieven bestuderen die erop gericht zijn de winstgevendheid en de operationele efficiëntie te verbeteren, met inbegrip van een mogelijke overname van Opel/Vauxhall door PSA. Er is geen garantie dat een akkoord zal bereikt worden.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Adriaan 15:00
afbeelding van Adriaan

Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan regelen, want opel deelt al hetzelfde platform als holden, saturns en vauxhaull. Zou het enkel opel zijn die zou samenwerken met psa, of heel GM?

B4 18:46
afbeelding van B4

Klinkt mooi maar zou PSA niet best eerst zorgen dat ze zelf voldoende kapitaal krachtig zijn?

Yannick 01:28
afbeelding van Yannick

PSA Bank fixt wel iets ;-)

Sander Vranckx 08:23
afbeelding van Sander Vranckx

toch een vreemde combinatie, een merkenhuwelijk kan pas lukken als de producten niet teveel in dezelfde vijver vissen; de VW-groep doet dat goed: Skoda voor wat low budget, VW als populaire en Audi als Premium, da's netjes verdeeld. Maar PSA en Opel zijn telkens rechtstreekse concurrenten: 108 versus Adam, 208 versus Corsa, 308 versus Astra, 508 versus Insignia, dat is niet gezond,

NL 12:39
afbeelding van NL

Je vergeet bij VW-groep wel even Seat te vermelden. Is toch ok vrij rechstreekse concurrentie voor zichzelf dan

Sander Vranckx 08:08
afbeelding van Sander Vranckx

Seat was bedoeld als de dynamische en sportieve telg van de familie, zoals Alfa Romeo, maar die strategie is er nog niet uitgekomen,

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws