Nieuwe of tweedehands auto kopen wordt duurder

renault-megane-coupe-cabriolet-1

Wie volgend jaar een nieuwe of tweedehands auto gaat kopen, zal bij de inschrijving ervan meer geld op tafel moeten leggen. Dat komt omdat Minister van Financiën de fiscale kant van de inschrijving voor voertuigen wil herbekijken.

Of je nu een vervuilende auto of een milieuvriendelijke auto koopt, in beide gevallen zal je meer moeten betalen dan nu het geval is. Op termijn betaal je voor een milieuvriendelijke wagen minder dan voor een vervuilende omdat de verkeersbelasting verder wordt vergroend. De hybride, elektrische of aardgasauto's komen in het voordeel want wie dit soort wagen koopt zou helemaal geen aankoopbelasting betalen.

Voor in gebruik zijnde wagens verandert er niets, de regering wil niet ingrijpen op bestaande contracten.

Over de jaarlijkse verkeersbelasting zijn de regeringspartijen het nog niet eens geraakt. De vergroening zal zich vooral daar laten voelen, luidt het nu in regeringskringen. 'Ik daag minister Turtelboom uit om daar voor een échte vergroening te gaan en niet voor een belastingverhoging. Dat betekent dat de belasting daalt voor zuinige, schone auto's. Maar ook daar rekent ze op de extra inkomsten, ik vrees dus dat het opnieuw een verhaal van hogere belastingen wordt.'

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Davy 18:02
afbeelding van Davy

Nonsens, er bestaan geen milieuvriendelijke auto's!
Enkel vervuilende en minder vervuilende..
Schande hoe de politiek onder het mom van eco/milieu de staatskast (lees hun eigen zakken) vult.

Davy 18:02
afbeelding van Davy

Nonsens, er bestaan geen milieuvriendelijke auto's!
Enkel vervuilende en minder vervuilende..
Schande hoe de politiek onder het mom van eco/milieu de staatskast (lees hun eigen zakken) vult.

Pieter E 11:00
afbeelding van Pieter E

Een paar jaar geleden waren bijna al de diesels groene wagens... en kregen we de ecopremies voor deze wagens... Na dieselgate blijkt dat dit wel grote vervuilers zijn...
Dus hoe gaan ze nu bepalen wat groene auto's zijn en wat niet?
Zolang ze elektrische wagens maar niet als groen bestempelen. Want hoeveel CO2 en radioactief afval creeeren deze wel niet onrechtstreeks?

paul 21:03
afbeelding van paul

de lonen verlagen van al die domme politiekers verlagen, geen privé chauffeurs meer voor die mannen en ze gewoon belastingen doen betalen zou ons al veel helpen!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws