Magneti Marelli de verkoop in om Fiat van nieuw kapitaal te voorzien?

magneti-mareli_01

Er doen geruchten de ronde dat Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Magneti Marelli wilt verkopen voor minstens 3 miljard. Dit om enkele schulden af te betalen en om opnieuw te kunnen investeren.

Echt te koop staat - auto-onderdeel bouwer - Magneti Marelli niet, maar als de geboden prijs juist is, dan kan er wel eens een overnamen gebeuren. Die prijs zou boven de 3 miljard euro moeten liggen volgens Reuters. Een eerder bod van 2.5 miljard euro werd niet aanvaard door FCA.

Geldnood?

FCA staat helemaal op haar eigen pootjes en met een investeringsplan van maar liefst 48 miljard euro in de pijplijn zou wat extra zakgeld geen slechte zaak zijn. Anderzijds draaide Magnetti Marelli vorig jaar een omzet van 6,5 miljard euro. Verkopen zou dus niet meteen een slim plan zijn op lange termijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Maurice PP 15:06
afbeelding van Maurice PP

Goh, is die Fiat groep nog wel te redden?
Behalve wat doorborduren op een Fiat 500-tje en nog één of ander misbaksel Freemont genaamd hebben ze een stratenoude Punto en nog een bestelwagentje in de aanbieding. Geen wonder dat de verkoop keldert.
Bij Alfa zijn ze al een eeuwigheid zwanger van een opvolger voor de 159; die zou nu eindelijk toch gaan komen... weer veel poeha en weinig verkoop in het verschiet.
Verder ook daar enkel nog wat 'prehistorische' brol (Mito).
Bijna vergeten: ze hebben ook nog Jeep dat toch ook enkele tientallen auto's verkoopt per maand, of jaar?
Eén of andere alliantie à la Renault-Nissan-Samsung is daar dringend nodig, als het al niet te laat is.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws