Tesla gaat huishoudaccu's leveren

elon

Tesla Motors zal eind deze maand een accu voor thuisgebruikers voorstellen. Daarmee wil het bedrijf komaf maken met vooroordelen over thuisgebruik-accu's uit het verleden. Met die mededeling lijkt Tesla opnieuw op een gouden ei te broeden.

Een topman liet investeerders weten dat Tesla ons op 30 april zal uitleggen "wat de voordelen van accu's zijn en waarom de opties in het verleden niet erg aantrekkelijk waren". Door de introductie van de thuis-accu wordt een nieuwe markt betreden. Daar willen ze de know-how die ze vergaarden bij het ontwikkelen van elektrische auto's toepassen op producten waarmee bedrijven en huishoudens energie kunnen opslaan.

Over de accu's zijn nog geen details bekend. Eerste klanten zijn gebruikers die zonnepanelen hebben maar totnogtoe nog geen energie konden opslaan. Dat is iets wat nu al in beperkte mate gebeurt. Vanaf 2017 wil Tesla op grote schaal lithium-ion accu's gaan produceren in de VS.

Met de introductie stapt Tesla in een nieuwe markt. Het bedrijf hoopt de kennis die het heeft opgedaan met onderzoek naar accu's voor elektrische auto's, in te zetten voor producten waarmee huishoudens en bedrijven energie kunnen opslaan. Door toenemend gebruik van zonnepanelen is daar vraag naar ontstaan.

Details over de accu's zijn nog niet bekend. Tesla levert al op beperkte schaal opslagsystemen die compleet met zonnepanelen worden geïnstalleerd. Het bedrijf bouwt een grote faciliteit in de VS waar het vanaf 2017 op grote schaal lithium-ion-accu's wil gaan produceren.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
BertR. 12:28
afbeelding van BertR.

Dit klinkt heel interessant.

Glenn 12:19
afbeelding van Glenn

Ik ben benieuwd wat ze gaan aankondigen, maar het idee is niets nieuws onder de zon. In Afrika laden ze ook hun batterijkes op met het zonnepaneeltje op hun dak zodat ze 's avonds nog een beetje licht hebben. En in bvb Japan, VS zijn er al grotere batterij installaties om stroom op te slaan bij overproductie.

Stealth 14:27
afbeelding van Stealth

Bolivië, een land met een enorme lithium voorraad, wordt het nieuwe Saoudi Arabië.

Ron4u 17:15
afbeelding van Ron4u

Gezien hun levensduur, kostprijs en karateristieken zijn li ion accu hiervoor minder geschikt. De Ni-Fe accu van edison werd oorspronkelijk ook ontwikkeld voor electrische voertuigen (1901 nb. !!!) maar is ideaal voor thuisgebruik.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws