Met dit horloge heb je letterlijk een stukje Nürburgring om de pols

Coblor Nürburgring Asphalt 1 2022

We kennen hem allemaal: die typische Nürburgring-sticker waarmee je bewijst dat je auto de Groene Hel overwonnen heeft. Maar hoe maak je aan de buitenwereld duidelijk dat je een ‘Ring-veteraan bent wanneer je auto niet in de buurt is? Dat kan, maar je moet er wel ongeveer 6.000 euro voor over hebben.

Vraag je iemand naar de bekendste racecircuits ter wereld, dan is de kans groot dat die als eerste de Nürburgring noemt. Dat dankt de ‘Nordschleife’ aan de talloze spectaculaire races die er door de jaren heen plaats vonden, aan de vele incidenten die hem de bijnaam Grüne Hölle opleverden en aan het feit dat je er als liefhebber relatief goedkoop zelf van kunt gaan proeven. Maar ook de meest iconische circuits hebben af en toe nood aan wat onderhoud, dus wat gebeurt er dan met het historische asfalt dat daarbij verwijderd en vervangen wordt? Daar heeft een creatieve Duitser, Nikolaus Radis, nu een gepaste bestemming voor gevonden.

Eerste van vele?

De man heeft namelijk een horlogebedrijfje uit de grond gestampt onder de noemer ‘Coblor’ — een samentrekking van ‘cobble’, Engels voor kassei, en ‘orologio’, Italiaans voor horloge. Je kan je dus al enigszins voorstellen wat hun USP is: Coblor wil een gamma aan uurwerken op poten zetten dat asfalt van bekende racecircuits in het design integreert. Als proefstuk wagen ze zich meteen aan ’s werelds meest bekende baan: de Nürburgring. Het resultaat is deze Nürburgring Asphalt 1, een horloge met een plaatje dat bestaat uit écht Nordschleife-tarmac.

Coblor Nürburgring Asphalt 1 2022

Volgens Coblor is het de eerste keer dat iemand asfalt gebruikt om een horloge te vervaardigen — en dat kunnen we ons wel voorstellen, want waarom zou je. Daarnaast wil de bezieler ook overtuigen met de kwaliteit van zijn uurwerken, en daarom worden ze gebouwd door horlogemaker Concepto in — waar anders — Zwitserland. Kwaliteit kost natuurlijk geld, en je moet dan ook 6.111,30 euro over hebben voor je eigen stukje draagbare Nürburgring. Coblor biedt het horloge in zwart en titanium aan en gaat ze elk in een oplage van 500 stuks bouwen. Je moet dus ook best snel zijn indien je er eentje wil hebben, maar onze zegen heb je alvast.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws