Alpina Coupe-S is te mooi/ grappig om waar te zijn

Toyota Supra Alpina Coupe-S Render

Al van bij zijn lancering kreeg de nieuwe Toyota Supra het verwijt in essentie een veredelde BMW te zijn. Waarom zou je dan niet nog een stap verder gaan en bedenken hoe een derivaat van Alpina er uit zou zien? De Alpina Coupe-S is geboren!... maar niets meer dan een render.

Voor je het internet plat brand BMW-purist: nee, Alpina is niet net overgelopen naar de Duistere kant. De - tegenwoordig - tweede huistuner van BMW (naast ///M) houdt zich vooralsnog exclusief bezig met gerief van BMW. Echter werd de nieuwe generatie Supra meermaals door het internet verweten niet meer dan een BMW met Toyota-badge te zijn. Waardoor digitaal artiest Abimelec Design aan het werk ging om een "Alpina Supra" te creëren. De Coupe-S is geboren!

Droomcombo

Abimelec Design zijn werk was dan ook simpel. Neem de huidige Supra en dos 'm uit met alle typische kenmerken van een Alpina. Denk dan aan de gekende lip met Alpina-logo, de multispaak velgen en de vier einddempers achteraan. En hoewel het hier duidelijk over een render gaat is het niet ondenkbaar dat Alpina eveneens de zes-in-lijn voorin zou kietelen. Tegenwoordig puurt Alpina vlot 495 pk en 720 Nm koppel uit de zescilinder van de Alpina B3.

Geef toe, het zou stiekem een zeer lekkere versie van de Supra worden, zo'n Alpina Coupe-S.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws