Lego Technic Ferrari Daytona SP3 (#42143) is Italiaan in blokjesvorm

Lego Technic Ferrari Daytona SP3 42143

De Denen van Lego flikken het weer: ze hebben de Ferrari Daytona SP3 getransformeerd tot een bouwdoos van 3.778 blokjes. Met echt werkende onderdelen, en voor de snelle beslissers met een exclusief coffee table book.

Als Lego grote bouwsets van auto’s uitbrengt, vallen die grofweg in twee categorieën onder te verdelen: de Creator-reeks, waar het esthetische primeert, en de Technic-reeks, waar de mechanische details doorwegen. Met deze Ferrari Daytona SP3 lijken de Denen het beste van beide werelden te combineren: hoewel de Italiaan deel uitmaakt van de Technic-reeks, is de speelgoedfabrikant erin geslaagd de welvende lijnen van de Daytona SP3 prima weer te geven.

Lego Technic Ferrari Daytona SP3 42143

Forse jongen

Wie zich aan de 3.778 blokjes tellende bouwdoos waagt, reserveert maar beter een ruimte in zijn vitrinekast van minstens 59 centimeter lang, 14 centimeter hoog en 25 centimeter breed, want deze Ferrari is een forse jongen. Uiteraard mogen de nodige details niet ontbreken: zo krijgt de Daytona SP3 vlinderdeuren die open kunnen, een werkende sequentiële versnellingsbak met acht verzetten en een V12 met bewegende zuigers.

Lego Technic Ferrari Daytona SP3 42143

Exclusief boek

Kopen kan op de Lego-website en in de Lego-winkels vanaf 1 juni. Vanaf 1 augustus mogen andere speelgoedwinkels deze bouwdoos in de rekken leggen en er een prijskaartje van 399,99 euro op kleven. 5.000 snelle beslissers kunnen vanaf 1 juni via de Lego-site ook een coffee table book bestellen over de making of van deze Ferrari Daytona SP3 en de samenwerking tussen de Denen en de Italianen.

Lego Technic Ferrari Daytona SP3 42143

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws