Maken of kraken: Hyundai Koniq [RENDER]

Hyundai Kioniq SUV Ioniq Render

Zonder twijfel staat het SUV-broertje van de Hyundai Ioniq 5 al klaar in de coulissen. Onafhankelijk artiest Alexis Poncelet bedacht alvast even hoe zo'n Ioniq SUV er uit zou kunnen zien. De Koniq is geboren! Maken of kraken?

Het is een vanzelfsprekendheid dat Hyundai de komende jaren een rist neefjes van de Ioniq 5 zal presenteren. Dat daar ook een SUV bij zal horen is zo mogelijk nog zekerder. Nu, hoe zou een potige SUV er uit zien met de designkenmerken van de Ioniq 5? Alexis Poncelet ging alvast aan het werk om op de proppen te komen met de Koniq. Hoewel een render noemen we 'm nu al op de redactie liefkozend een "Zuid-Koreaanse Cybertruck".

Gullwing Frunk

Het retro-minimalistische designwerk van de Ioniq 5 vertaalt zich wonderwel naar een SUV. Net zoals de Ioniq 5 niet verlegen zit om z'n dimensies doet deze Koniq weinig moeite om zijn omvang te verbergen. Dit is een potige SUV, laat daar geen twijfel over bestaan. Alexis Poncelet nam zijn designvrijheid om het profiel van deze Koniq nog verder af te vlakken. Zo zitten de deurhendels verstopt in de zwarte strook van de raamlijn en tekenen ook digitale zijspiegels present.

Hyundai Kioniq SUV Ioniq Render

Ook een mooi designdetail is de frunk vooraan. Poncelet introduceert namelijk een Gullwing Frunk waarbij je vooraan twee aparte compartimenten krijgt. Het zou zo kunnen werken in de realiteit! Of uiteindelijk Hyundai's SUV-broertje voor de Ioniq 5 er uit gaat zien als deze Koniq weten we nog niet. Wat vinden jullie? Mag Hyundai gerust wat designkenmerken stelen van dit ontwerp? Of anders gezegd: Maken of kraken, deze Hyundai Koniq Render van Alexis Poncelet?

Hyundai Kioniq SUV Ioniq Render

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws