Auto’s in hun ondergoed: X-Tomi rendert extreme basisversies

Mercedes SL X-Tomi Design basisversie 2021

Een auto in zijn goedkoopste jasje ziet er tegenwoordig maar weinig verschillend uit van een duurder model. X-Tomi Design neemt ons echter mee naar de tijd waarin je een basismodelletje nog van ver kon spotten met deze onwaarschijnlijke armeluisrenders.

De basisversie is tegenwoordig vaak niet meer wat ze is geweest. Waar constructeurs een dik decennium geleden nog auto’s aan de man brachten met bumpertjes in kaal, zwart plastic, stalen velgen met eenvoudige naafkapjes en het koetswerk gespoten in een saaie unilak krijgt zowat elke auto tegenwoordig lichtmetalen velgen en een felle metallic-kleur. Aan dat onrecht wil de bekende renderaar X-Tomi een einde maken met deze extreme basisversies.

Rally-Bentley

De Hongaarse ontwerper heeft er namelijk één van zijn stokpaardjes van gemaakt om nieuwe modellen te hertekenen als uitgeklede basisversies. Sommige auto’s komen daar wonderwel mee weg, vooral wanneer het om modellen gaat die op zich al een relatief betaalbaar imago hebben zoals de Volkswagen Polo of Skoda Octavia. Ook de Dacia Duster komt terug helemaal tot zijn recht, maar dat ligt er dan weer aan dat die nog sterk op de vorige Duster lijkt en die was écht nog verkrijgbaar met zwarte plastic bumpertjes.

Lamborghini Urus X-Tomi basisversie 2021

Pijnlijker wordt het wanneer X-Tomi zich gaat bezighouden met de duurdere modellen. Zo doet de armeluisaanpak met name de BMW 4 Reeks geen deugd, al vallen zijn enorme neusgaten wel wat minder op in de volledig zwarte façade. Ook de nieuwe Mercedes-Benz SL is plots al zijn elegantie kwijt en de zwart-witte Porsche 911 herinnert ons eraan dat toch net niet alles een optie is op een Porsche. De Bentley Continental GT en Lamborghini Urus houden er dan weer een soort rally-look aan over en de Rolls-Royce Phantom is plots terug dat wat hij ooit hoorde te zijn: een bescheiden luxewagen. Als een Rolls’ op die manier wat betaalbaarder zou worden zeggen wij: waarom niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
John 17:11
afbeelding van John

Eerlijk gezegd, moesten ze die wielen als standaard op de modellen zetten (i.p.v. wieldoppen), ik zou geen alu velgen meer kiezen.

Yannick 14:07
afbeelding van Yannick

steelies FTW

Yannick 14:07
afbeelding van Yannick

Hoe bangelijk ziet die Bentley er nog altijd uit, damn :-O

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws