Porsche VIN Art personaliseert je garage- of slaapkamermuur

Porsche VIN Art 911

Porschisten: steek uw portemonnee alvast achter slot en grendel. Je kan nu namelijk een strakke poster laten maken van de Porsche van je leven — of van je dromen — maar je moet er wel wat voor over hebben.

De marketinggenieën achter Stuttgarts snelste merk hebben misschien wel de meest verleidelijke functie ooit aan hun configurator toegevoegd. Je kan nu via Porsche VIN Art op basis van een aantal voorgemaakte designs een poster laten maken die precies jouw Porsche toont. Of toch tenminste je droom-Porsche, want je hoeft helemaal geen Carrera, Turbo 4 of GTS te bezitten om te mogen meedromen. Wij haalden ons beste Duits boven — want andere talen zijn er voorlopig niet — en trokken op onderzoek uit.

Prijzig pleziertje

De VIN Art-configurator werd begin deze maand gelanceerd als een aanvulling in het Porsche Digital-aanbod. Het principe is simpel: je kan op het startscherm het chassisnummer van je Porsche invullen en kiezen uit een aantal voorgemaakte designs en dan kan je een mooie aluminium poster met je bolide erop bestellen. Het systeem zou daarbij alle auto’s vanaf 2016 moeten herkennen. Als je zelf geen Porsche hebt ben je iets langer bezig. Dan moet je — ocharme — eerst even langs de configurator om er je droomwagen tot in de kleinste details samen te stellen.

Porsche 911 Turbo VIN Art

Porsche-loos als we zijn deden wij dus net dat, en we knutselden onze eigen virtuele 911 Turbo in elkaar. We kozen voor een laklaag in aventuringrünmetallic omdat die ons deed denken aan de Widowmaker-Turbo van weleer, voorzagen de 21-gaats Exclusive Designvelgen van een zwarte binnencoating en bekleedden het interieur in passend groen leer — niet dat je daar iets van ziet op de poster. Het resultaat mag er best zijn, al zeggen we het zelf. Naar de kassa dan maar, waar de prijzen variëren van 99 euro voor een A4-formaatje tot 469 euro voor een exemplaar van 90 op 60 centimeter. We hebben het voorlopig maar even zo gelaten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws