Render: zo zou Toyota GR Aygo X eruit kunnen zien

Toyota GR Aygo X Render

Toyota onthulde vorige week de Aygo X, een guitige mini-SUV met een dynamisch design. Kan dat nog dynamischer? Wij dachten van wel! Zo zou de Aygo X er volgens ons kunnen uitzien indien Toyota’s sportieve GR-afdeling hem onder handen zou nemen.

Voor je ons van wishful thinking beschuldigt, is er wel degelijk een aanleiding om te geloven dat de GR Aygo X ooit realiteit kan worden. In een interview met het Britse Autocar-magazine sloot de vice-president van de ontwikkelingsafdeling bij Toyota Motor Europe, Andrea Carlucci, niet uit dat de Gazoo Racing-afdeling ooit zijn saus over de crossover zou gieten. Al bevestigde ze de vermoedens van Autocar eigenlijk ook helemaal niet, dus niets is zeker. Maar goed, toch reden genoeg voor ons om even met virtuele pen en papier — lees: Photoshop — weg te dromen.

Toyota Twingo GT

Argumenten voor een GR Aygo X vinden we niet alleen in onze verbeelding maar ook in het onderstel van de auto. De A-segmenter deelt namelijk een groot deel van zijn platform met de Toyota Yaris, en die is er al als GR-versie. Sommige onderdelen die van de GR Yaris zo’n pretraket maken zouden dus misschien wel een nieuwe thuis kunnen vinden op de Aygo X. En om nog maar iets te noemen: de projectleider voor de ontwikkeling van deze Aygo X was Vlaming Stijn Peters, toevallig ook de bezieler van de Yaris GRMN destijds. Als die beste man al zo'n ingeving kreeg bij het zien van de vorige generatie Toyota Yaris, dan zal het idee hem misschien ook niet ontgaan zijn tijdens de ontwikkeling van deze Aygo X...

Toyota GR Aygo X Render

Anderzijds is de kans dan weer klein dat Toyota de verkoopcijfers van zijn GR Yaris onderuit zou halen door een gelijkaardige Aygo-versie aan te bieden. Bovendien wordt de Aygo X momenteel ook enkel aangeboden met een 1.0-liter driecilinderblokje met 72 pk. Enige vermogenswinst zou dus hoe dan ook beperkt blijven. Als Gazoo Racing iets met de Aygo X doet, dan lijkt het ons meer waarschijnlijk dat het resultaat een sportwagentje van een lichter kaliber wordt — zoals Renault Sport dat enkele jaren geleden met de Twingo GT gedaan heeft. Maar hey, dromen mag.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws