Tesla (not) Model Y is geland in België!

Tesla Model Y Belgium

Juich Teslafan! Want de Model Y is officieel geland in ons Belgenland. Om de auto extra in de spotlight te zetten - en om een leuk geintje uit te halen -, werd het eerste exemplaar uitgedost met een nogal opvallende slogan.

Houdt Tesla woord, dan zal het deze maand starten met de leveringen van de Model Y in België. Die belofte lijkt het na te kunnen komen, want de Tesla Owners Club Belgium kreeg al de eer om in avant première naar een Belgisch exemplaar te gaan kijken. Die Model Y Long Range in het Deep Blue Metallic pakt uit met een opvallende slogan op zijn flank.

Ceci n'est pas René

Tesla besloot namelijk om de eerste "officiële" Model Y in België te voorzien van de slogan: "Not Model Y". Een veramerikaniseerde knipoog naar Belgische kunstschilder René (Ceci n'est pas une pipe) Magritte? Volgens Tesla België alvast niet en zal dit blauw exemplaar vooral ingezet worden voor een lekker potje guerrilamarketing. Hoe dan ook, leveringen starten nog deze maand en vanaf september organiseert Tesla testmogelijkheden voor geïnteresseerde klanten.

Tesla Model Y Belgium

Om het geheugen nog eens op te frissen: de Model Y is het "crossover-broertje" van de Model 3 en kan je zien als een rivaal voor onder andere de Hyundai Ioniq 5 (videoreview), Skoda Enyaq (videoreview) en Audi Q4 e-tron (videoreview). Bij lancering schuift Tesla 2 varianten naar voren; een Long Range en een Performance. Tesla geeft een theoretische range van 507 kilometer op voor de Long Range en een sprint naar de honderd van amper 3.7 seconden voor de Performance. De Model Y start aan 63.000 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
John 17:02
afbeelding van John

Ah, vorige week ben ik een vrachtwagen tegengekomen met enkele van deze Y's op, en met deze stickers.

a b 08:57
afbeelding van a b

Jammer genoeg is het in de leasing geen rivaal. Tesla geeft geen kortingen waardoor de concurrentie wel een stuk goedkoper is.
Anders stond ik wel te springen voor een Tesla MY LR.

Guido Houdart 12:38
afbeelding van Guido Houdart

Concurrenten van Tesla zijn EV. Tesla is geen electrische voertuig maar een rijdende computer die na verloop van tijd door regelmatige automatische updates beter en beter wordt. Zo zijn ook de oudere varianten steeds performanter geworden. Dat is ook de reden dat sommige tweedehandse Tesla's duurder geworden zijn dan hun initiële aankoop prijs.

TeslaFan 16:11
afbeelding van TeslaFan
Edison 19:34
afbeelding van Edison

Van mij mogen ze dat lelijk ding weer snel weer meenemen…

this 22:57
afbeelding van this

Het kan ook een verwijzing zijn naar "not a flamethrower" van Musk zijn vlammenwerper. Of als een grap naar al die camouflage technieken die andere automerken gebruiken, zoals psychedelische designs om de lijnen te verbergen en dat Tesla het simpel houdt door te camoufleren als 'het is geen model Y'. Of wie weet welke redenen er nog meer kunnen zijn.

MY driver 13:43
afbeelding van MY driver

de mijne wordt volgende vrijdag afgeleverd :-)

Gettemans - Wauters Pieter en Martine 10:03
afbeelding van Gettemans - Wauters Pieter en Martine

Wanneer gaat Tesla eindelijk een wegklapbare ( en niet wegneembare zoals nu) monteren ?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws