Amerikanen en rotondes, het blijft een slechte combinatie [VIDEO]

Rondpunt VS

In Europa is een rotonde de normaalste zaak van de wereld, in de Verenigde Staten zijn het aantal rotondes bijna op één hand te tellen. Een vers aangelegd exemplaar in Kentucky zorgt voor hilarische taferelen.

Rotondes, ze komen in alle maten en vormen. Behalve in de Verenigde Staten, want daar komen ze vooral NIET veel voor. Tot op zo'n punt dat de gemiddelde Amerikaanse chauffeur compleet van de wijs wordt gebracht als hij zo'n onaards rond punt op de baan tegen komt. Je denkt dat we overdrijven maar dronebeelden die in Kentucky werden geschoten bewijzen het tegendeel.

Het eerste rondepunt in de ruime omgeving

De rotonde die aan werd gelegd op een gevaarlijke kruising tussen route 60 en route 801 in Rowan County is dé eerste rotonde ooit gebouwd in het noordoosten van de Staat Kentucky. Een staat die trouwens drie keer groter is dan België... om maar iets te zeggen. Kortom, de gemiddelde inwoner van Kentucky heeft nog nooit zo'n rond kruispunt tegen gekomen en weet derhalve niet hoe er mee om te gaan. Het resultaat is bijna hallucinant, want bij de vleet wordt er langs de verkeerde richting gereden. Dat er überhaupt geen ongelukken zijn gebeurd tijdens het schieten van de dronebeelden is al een wonder. Kijk en wees onder de indruk:

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws