Uit-tip: Autoworld neemt breaks in expo

Weinig dingen die je kan doen dezer dagen. Eén van de dingen die nog wel mogen is een museumbezoek. Eentje aan Autoworld bijvoorbeeld, waar ze net een nieuwe tentoonstelling in gang zwengelen.

Het thema van de meest recente tentoonstelling is 'breaks & stationwagons'. In de jaren 50 en 60 werden de volumestouwers interessanter voor de particuliere kopers en werd er meer en meer aandacht besteed aan comfort en luxe. Autoworld kiest die periode om van 2 april tot en met 30 mei de break in de schijnwerper te zetten.

woody en de zweden

De wagens komen overgewaaid uit Amerika, nogal wiedes dus dat een Packard Deluxe One Twenty Woody uit 1941 de tentoonstelling aantrekt. Verder zitten er ook een Chevrole Nomad in en toont de Britse Jaguar Eventer uit 1988 dat een shooting brake toch wel het summum is van de breaks. Meer wagens uit Europa zijn er ook, met een 1958 Ford Taunus P2 Baroc, de Citroën ID Familiale of de Volvo PV445 Duett, uit de tijd dat de Zweden nog geen containerblokken maakten.

Belgischer kan ook, met de eerste Mercedes break, de Mercedes 230S Universal, die destijds in de fabriek in Mechelen bedacht en geproduceerd werd.

Autoworld vind je in het Brusselse Jubelpark. Het museum is 7 dagen op 7 geopend. Een ticketje kost 12 euro, al krijg je korting als je online koopt. Behalve de nieuwe Breaks-tentoonstelling loopt er ook nog steeds een Bburago-schaalmodellen expo, kan je naar de Volkswagen Milestones gaan kijken en pik je nog de laatste weken van Skoda's 125 Years tentoonstelling mee.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws