Mercedes-ster op motorkap verdwijnt op Amerikaanse markt

De iconische Mercedes-ster die de motorkap jarenlang gesierd heeft, verdwijnt in Amerika stilletjes naar de geschiedenisboeken.

Bij de update van de Mercedes E-Klasse viel op dat de typische ster die vooraan op de motorkap verrijst niet meer beschikbaar was voor Het Beloofde Land. Ook de C-Klasse verloor dat ornament al in 2017.

onlosmakelijk

De rechtopstaande ster hoorde sinds de jaren 30 bij een Mercedes als mayonaise bij frietjes. Het was een verwijzing naar de afsluitdop van de radiator waarin je in de jaren stillekes nog het koelwater toevoegde. In de jaren 80 waren de sterren enorm populair, ook bij wie niét met een Mercedes reed. Het gebeurde dan ook vaak dat je een geblesseerde Mercedes zag, met een gapende wonde waar ooit de ster stond.

verkeersveiligheid

In Europa blijft de ster voorlopig nog wel te bestellen op de E-Klasse. Al valt het op dat het monteren van een motorkapornament aan populariteit heeft ingeboet. Het jongere publiek dat Mercedes wil aanspreken zou de ster te klassiek vinden. Ook Jaguar haalde de springende jaguar een tijd geleden al weg van de motorkap. Steek het maar op de groeiende eisen rond voetgangersveiligheid. Voorlopig dus nog te bestellen, maar reken maar dat de S-Klasse en de GLS-Klasse binnenkort de enige Mercedessen zullen zijn getooid met de eens zo kenmerkende ster op de motorkap.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws