Het meervoud van Lotus is, euhm, Lotus!

Lotus cars auto meervoud

Om een eeuwenoud dispuut te begraven heeft Britse autobouwer Lotus via social media zelf laten weten wat nu het meervoud is van Lotus. Niet Loti of Lotussen, wel gewoon... Lotus!

Het is de oplossing voor een vraag die je waarschijnlijk zelf niet had. Hoe dan ook, blijkbaar zat het autobouwer Lotus best hoog na de US LOT Sessions-podcast waarin het over het meervoud van Lotus ging. Het merk besloot dan maar in haar archieven te duiken om een eeuwenoude fax (!) op te snorren die het verstuurde naar Britse media. Daarin werd uitgebreid besproken hoe de media de naam en modellen van het merk juist moet schrijven. Jep, Lotus geeft een potje schrijfles.

Op z'n Brits

In typische Britse stijl laat het merk in dat bericht weten dat het meervoud van Lotus simpelweg Lotus is. Om op die manier - en we citeren - afschuwelijke woorden zoals Loti en Lotussen te verbannen. Daarnaast legt het ook nog eens de correcte schrijfwijze van haar modellen uit die periode uit. Van de Lotus Elan Coupe (zeg niet gewoon Elan), over de Lotus Europa S.2 (met puntje!), tot de Lotus Elan + 2 'S'.

Jep, zo serieus neemden de Britten het om zeker te zijn dat die verfoeide journalisten alles juist schreven. Dat ze evenwel tot vorige week nodig hadden om een online configurator op poten te zetten, dat zien we met liefde door de vingers, Lotus!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws