Mazda dumpt Soul Red, valt voor Garibaldi Orange

Mazda Garibaldi Orange 1 April 2020

Update 1 april grap: Mazda heeft zich het voorbije decennium de kleur rood helemaal eigen gemaakt. We staan echter aan de vooravond van een grote koerswijziging, want vanaf 2020 zal oranje de nieuwe kleurtoon worden bij het Japanse merk. Verwelkom Garibaldi Orange!

Dat rood best mooi kan zijn bewees Mazda zo'n 7 jaar geleden met Soul Red, een dieprode lakkleur die het Kodo-design van de auto's van het Japanse merk complimenteerde. Zoek maar eens op hoeveel rode auto's Mercedes jaarlijks verkoopt. peanuts. Bij Mazda ligt dat percentage opmerkelijk hoog.

Toefje geel

Het succes van Soul Crystel Red (zoals het in zijn huidige vorm heet) is dan ook meteen de ondergang voor de kleur. Want steeds meer klanten lieten verstaan dat de kleur te veel positieve aandacht trok. Waardoor er te veel Mazda's werden verkocht. Slecht voor de exclusiviteit in het straatbeeld natuurlijk. Mazda's antwoord? Garibaldi Orange!

Mazda Garibaldi Orange 1 April 2020

Die nieuwe stijlkleur van Mazda is een ode aan Giuseppe Garibaldi, een Italiaanse generaal die op z'n eigen houtje het huidige Italië vormgaf. Daarnaast is de Garibaldi een feloranje vis in de oceaan rond Japan die strijdlustig zijn nest verdedigt eenmaal het vrouwtje eitjes heeft gelegd. Volgens Mazda staat Garibaldi Orange dan ook voor strijdvaardigheid, een familiegevoel en combineert Garibaldi Orange het geluk van geel met de energie van rood. De Mazda6 Wagon en Mazda CX-30 zijn de eerste auto's die debuteren met de nieuwe lakkleur. Bestellen kan vanaf vandaag, 1 april.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
JL 10:36
afbeelding van JL

Oei, blijkbaar ben ik fout geinformeerd. Zelf had ik gehoord dat ze voor het appelblauwzeegroen gingen van de Pisces à Prilis. Enfin, dit is mooier.

FLP 10:45
afbeelding van FLP

Verdwijnt Soul Red ook helemaal van de optielijst? Zonde! Wat een mooie kleur is/was dat. Dit bijna cameleonachtige oranje vind ik persoonlijk maar niets.

Yvesw 11:27
afbeelding van Yvesw

FLP: Mazda Global liet ons weten dat ze nog 4 verfpotten Soul Red Crystal hebben staan en dat een stagiair het papiertje met de mengcode erop is verloren. Dus snel zijn is de boodschap!

FLP 11:54
afbeelding van FLP

Of het is allemaal maar een (zeer flauwe) aprilvis van Mazda natuurlijk.

Miranda 10:59
afbeelding van Miranda

Ze zeggen er alleen niet bij dat de rode kleur niet goed is dus loslaat en vervolgens het zo goedkoop mogelijk willen oplossen en jij elke 3 maanden bij de spuiter staat om of over te spuiten of de plekken uiteindelijk bij te werken wat je blijft zien

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws