Blijf in uw kot: 5 Netflixdocu’s voor elke autofan!

Netflix auto docu

Videogames en boardgames al beu tijdens de lockdown? Dan is er nog altijd Netflix. Wij zoeken mee naar vijf interessante autodocumentaires op de streamingdienst.

De samenleving is tot stilstand gekomen om de wereldgezondheid zoveel mogelijk te sparen. Maar wat te doen met al die nieuwe vrije tijd? Want "Blijf in uw kot" kan wel eens uitrollen tot "Verveling in uw kot". Gelukkig is Autofans hier om je verschillende vormen van afleiding/ entertainment voor te stellen. Voor het hele gezin, of lekker voor jezelf. Vandaag kijken we op Netflix naar vijf interessante autodocu’s!

1. APEX: The Story of the Hypercar

Niets dat de technologische grenzen meer verlegt en meer tot de verbeelding spreekt dan de hypercar. Het segment piekt ruwweg om de tien jaar, en vijf jaar geleden was het de beurt aan de LaFerrari, McLaren P1 en Porsche 918 Spyder. Toch ligt de focus van deze docu uit 2015 bij het eigenzinnige Zweedse Koenigsegg en de al even eigenzinnige Christian von Koenigsegg. Al maken Horacio Pagani en Chris Harris ook enkele keren een cameo.

Netflix Apex The Story of The Hypercar

2. Formula 1: Drive to Survive

Een blik achter de schermen van de Formule 1, hebben we die niet allemaal al eens willen werpen? Formula 1: Drive to Survive is een Netflixdocumentaire die precies dat doet. (Voorlopig) twee seizoenen lang krijgen we een blik achter de schermen van het wereldkampioenschap in 2018 en 2019. Wie Ferrari en Mercedes in het eerste seizoen mist: geduld, in het tweede seizoen maken ze hun entree.

Netflix Formula 1 Drive to Survive

3. A Life of Speed: The Juan Manuel Fangio Story

Wie zijn Formule 1-documentaires liever wat historischer wil, kan terecht bij deze nieuwe Netflix-aanwinst: Fangio, El Hombre Que Domaba Las Máquinas oftewel A Life of Speed: The Juan Manuel Fangio Story. De pioniersjaren van de Formule 1, met de Argentijnse grootmeester achter het stuur? Sinds deze maand aanwezig op de streamingdienst.

Netflix A Life of Speed The Juan Manuel Fangio Story

4. The 24 Hour War

Eind vorig jaar liep Le Mans ‘66 in de zalen, een biopic over Fords verbeten strijd in de jaren 60 om Ferrari het vuur aan de schenen te leggen. Nadat de Italianen last-minute een overnameaanbod van Ford weigerden, zetten de Amerikanen hun zinnen op een aantal Le Mans-overwinningen. Liefst meer dan het aantal overwinningen van Ferrari. Dat verhaal werd enkele jaren eerder ook gedocumenteerd in The 24 Hour War op Netflix.

Netflix The 24 Hour War

5. Shelby American: The Carroll Shelby Story

Van dezelfde makers als The 24 Hour War vind je op Netflix ook Shelby American: The Carroll Shelby Story. Die documentaire dateert van na Le Mans ‘66 en focust meer op het leven van de persoon Shelby, de boer die racepiloot en daarna constructeur werd.

Netflix Shelby American

Nog interessante Netflixdocumentaires gespot of documentaires die je ergens anders kunt bekijken? Laat het weten in de comments!

Bekijk zeker ook onze lijsten van videogames en boardgames die je kunt spelen tijdens de lockdown!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws