Blijf in uw kot: 5 games voor elke Autofan!

Best racegames 2020

De komende dagen/ weken plots een hoop vrije tijd en dreigt de verveling toe te slaan? Geen vrees, want we sommen 5 games op met de auto in de hoofdrol die de tijd in no-time doen voorbijvliegen. Start je digitale motor!

De samenleving lijkt stilaan tot stilstand te komen, uit het belang van de wereldgezondheid. Waardoor het wel lijkt dat de wereldbevolking een collectief weekje/ maandje/??? verlof neemt. Maar wat te doen met al die nieuwe vrije tijd? Want "Blijf in uw kot" kan wel eens uitrollen tot "Verveling in uw kot". Gelukkig is Autofans hier om je verschillende vormen van afleiding/ entertainment voor te stellen. Voor het hele gezin, of lekker voor jezelf. Starten doen we met 5 games die de auto in de hoofdrol hebben en je een tijdje zoet kunnen houden. First up: de gigant genaamd Grand Theft Auto V.

1. GTA V (PC, PS4, Xbox One)

Behoeft de Grand Theft Auto-reeks nog een uitleg? De grootste franchise in gameland laat je een open wereld ontdekken... en liefst nog via auto's.

Best racegames 2020

De verhaallijn is puik, de lol die je met auto's uit kan halen is eindeloos en dan is er nog een online-wereld die tot op de dag van vandaag gratis updates krijgt met nieuwe auto's, nieuwe avonturen en... nieuwe wapens. Want ja, geweld tiert ook weelderig in de game. Waardoor het geen topper is voor de allerkleinsten.


2. Lego City Undercover (PC, Wii U, Switch, PS4, Xbox One)

Nu goed, ook voor kinderen is er een Grand Theft Auto, namelijk Lego City Undercover. Dit spel combineert de open wereld- en actie-elementen van GTA met het meest populaire speelgoed ooit, Lego! In de game speel je de rol van een politieagent die een ontsnapte crimineel op het spoor is.

Best racegames 2020

Meer dan 100 voertuigen tekenen present, het scenario zit vol dubbele bodems voor ouders en de stroom aan activiteiten is eindeloos. En o ja, voor de kleinsten is de game volledig Nederlands ingesproken.


3. Car Mechanic Simulator (PC, PS4, Xbox One)

Terug naar het serieuzere werk! Met Car Mechanic Simulator. Een indie-game die uitgroeide tot een cultgame voor échte Autofans. Het doel in de game? Een garage runnen, door auto's zelf te herstellen. Niet door oppervlakkig wat knopjes te drukken, nee, je zal tot in detail motoren uit elkaar halen, sleutelen aan remsystemen en door deductie moeten opsporen wat er juist mis is met een auto.

Best racegames 2020

En ondertussen? Ondertussen leer je ook nog eens hoe een auto technisch in elkaar zit. Van simpele voorwielaangedreven driecilinder tot sportwagen met V8.


4. Need For Speed Heat (PC, PS4, Xbox One)

Na een tijdje de weg zoek is het mythische Need Ford Speed helemaal terug met Heat. De ondertussen alweer 24ste (!) game uit de reeks is een mooi mix van straatracen, circuitracen, de tuningscene en hyper-exoten. De verhaallijn mag dan wel flinterdun zijn, het racen is zo strak als de derrière van een Aston Martin DB9 (NVDR: niet in de game).

Best racegames 2020

Meer nog, eenmaal de verhaallijn afgehaspeld liggen er nog een rits uitdagingen voor je klaar. Wat te denken van een dertigtal "driftzones" waar je 3 sterren moet halen? Wedden dat je daar uren zoet mee bent? Wij alvast wel, lees HIER onze review!


5. Rush Rally 3 (iOS, Android, Switch)

Afsluiten doen we met een mobile game, want niet iedereen heeft een rits gamingconsoles in huis. Rush Rally 3 is een minder bekende maar daarom niet minder goede racegame. Zeker als je weet dat één man achter deze rallygame zit.

Best racegames 2020

De constante race tegen de klok, de line-up van auto's (van Citroën Saxo tot Audi Quattro) en eerlijke controls maken dit vermakelijk tijdverdrijf.

Welke racegame raden jullie nog aan? Laat het weten in de comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws