Maken of kraken: Lexus UX

lexus-ux-teaser-2018

Dit jaar nog komt Lexus op de proppen met een rivaal voor de BMW X1, Mazda CX-5 en alle andere C-SUV's. Die UX werd vandaag voor het eerst getoond. Maar wat vinden we er nu van? Maken of kraken, deze compacte crossover met Lexus-styling?

De UX, zo zal de 'compacte' crossover van Lexus gaan heten. Echt compact kan j'm evenwel niet noemen want hij speelt nog steeds in het segment waar gerief zoals de Hyundai Tucson de plak zwaait. Een felbevochten segment. We sommen maar even op: BMW X1, Audi Q3, Nissan Qashqai, Mazda CX-5, Seat Ateca, Toyota C-HR, Volkswagen Tiguan, Volvo XC40,... Enfin, we zouden nog een uurtje door kunnen gaan. En binnen dat segment hoopt Lexus potten te gaan breken met deze UX, Lexus' nieuwe wapenfeit.

Hoe ze dat hopen te doen? Door te polariseren met de styling. Want de UX krijgt de gekende Spindle-grille van het merk, vierkant uitgeklopte wielkasten en lang doorlopende koplampen. Alleen is deze UX stiekem een Toyota C-HR in een andere verpakking. En wij kunnen ons stiekem niet van de indruk ontdoen dat die C-HR er nog eens stukje heftiger uit ziet. Deze UX, die voelen we niet helemaal. Met z'n drukke styling vooraan, vlak plaatwerk op de flanken en wat ongelukkig geplaatste spiegels.

Wat vinden jullie? Maken of kraken?

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
filefuif 20:34
afbeelding van filefuif

Het is niet moeders mooiste, maar valt wel op.
Wat zit erin van motor? Zelfde als C-HR of van de NX?

Haerden Cliff 17:25
afbeelding van Haerden Cliff

De volledig nieuwe 2.0 hybride met gelijkaardige prestaties als de 2.5 hybride maar dus wel goedkoper in taks ;)

Jos menten 17:43
afbeelding van Jos menten

Maken

Jens 10:38
afbeelding van Jens

Hangt volledig af van de moter, die van de NX of eventueel een benzine moter ok .In het andere geval zal hij het niet redden .

Karel Vermeiren 18:19
afbeelding van Karel Vermeiren

Het prijskaartje zal tellen vrees ik..

Enrico Ricciolini 18:45
afbeelding van Enrico Ricciolini

Eindelijk een betje mer stijl en classe voor een voordien mislukte pogingen tot mooi suv,s van Lexus !! Wat jullie een gebrek aan " agressie " en "vlakke " zij wanden noemen , zijn voor mij een, eindelijk ,een stap terug van de "goldorak" look o zo geliefd bij de japanners , maar zo druk en zwaar, na een korte tijd wordt het storend , toch voor mij ! Grt

johan 09:38
afbeelding van johan

Mooi of niet? Ten minste geen grijze muis
En waarschijnlijk geen gesjoemel onder de motorkap

Cliff Haerden 14:26
afbeelding van Cliff Haerden

Chr klopt niet helemaal. Deze uz krijgt nl. Een 2.0 hybride niet de 1.8. Prestaties zouden overeenkomen met de 2.5 aandrijving ... toch wel een heel groot verschil.

Evo X 15:23
afbeelding van Evo X

CHR springt eruit, vooral achteraan is m er wat over, deze net niet zonder een blokkendoos op hoge pootjes te zijn en ben er wel fan van incluis grille. Schermpje binnenin is er niet opgeplakt met siliconen, ziehier pluspunt 2. Op YouTube zie je in het interieur bedieningsknoppen van eind jaren 90 terugkomen, niks tegen getekende auto's uit eind jaren 90, staan er hier twee op oprit, doch zijn ondertussen 2018 en deze is voorzien in 2019. Dus één minder puntje, maar als je met zo'n snuitje en reputatie afkomt, moe kunnen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws