Win dit boek: De Geluksmachine [Erwin Wijman]

boekpresentatie-erwin_wijman-1

Wie graag met zijn neus in de autoboeken zit, kent 'm misschien. Erwin Wijman schrijft boeken over de relatie tussen de mens en de auto. Wij mogen een paar exemplaren van zijn nieuwste boek weggeven.

Ze noemen hem in Nederland een autosociopsycholoog, wij houden het bij journalist. Hij haalde via onderzoeken, enquêtes, postcodeanalyses en Google Streetview een schat van informatie bij elkaar voor het boek "De Geluksmachine". Daarin stelt hij dat de auto op dertien manieren een geluksmachine is. Onder andere als onovertroffen vervoermiddel, cocon, tweede huis, sociaal medium, totem, instrument voor sociale vergelijking, chick magnet, lad magnet en gespreksaanjager.

Kiezen voor jezelf

De dertiende reden die Wijman noemt is de belangrijkste: wie zijn of haar auto bewust kiest maakt zichzelf vrij. Kiezen voor de auto die jij graag wilt zonder dat je je iets gelegen laat liggen aan wat anderen er van vinden of wat jij denkt dat anderen van je vinden, is een stap naar onafhankelijkheid, vrijheid, zelfstandigheid en daarmee naar het geluk.

Wijman: ‘Als je je droomauto kiest, word je niet alleen een gelukkiger automobilist maar ook een gelukkiger mens. Wie dat eenmaal doorheeft, beseft ook dat zij of hij op andere terreinen niet zo vast zit als mensen wel geneigd zijn te denken. Zoals in huis en hypotheek, werk, baan, relatie en huwelijk.’

Erwin Wijman schreef eerder de bestseller Wat je rijdt ben je zelf (2011) en Succes met je grote auto (2013). Het boek "De geluksmachine – Zo kies je de auto die je echt wilt" (240 pagina’s, € 16,50) wordt uitgegeven bij Uitgeverij Haystack.

WIN, WIN, WIN

Wij mogen een aantal exemplaren van dit boek weggeven. Omdat jullie nu eenmaal Autofans zijn. Reageer hieronder met de manier waarop jouw auto een geluksmachine voor je is. Wij pikken uit de inzendingen de origineelsten uit. Zorg dus zeker dat je je e-mailadres opgeeft bij je nickname, niet in je reactie om spam tegen te gaan, zodat wij je kunnen contacteren. Je mailadres wordt alleen voor deze wedstrijd gebruikt en wordt niet bijgehouden voor commerciële doeleinden.

De wedstrijd loopt tot zondag 2 juli 2017. De winnaars worden nadien persoonlijk op de hoogte gebracht.

Update: Deze wedstrijd is afgelopen. De winnaars worden verwittigd.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 8 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Millie 13:31
afbeelding van Millie

Mijn auto? Dat is bijna een deel van mijzelf. Wanneer ik met mijn Amazon over de heerlijke Ardense wegen ga en ik hem in een bocht kan drukken, voelen de banden als een verlengde van mijzelf. Niet alleen de Volvo lacht dan met zijn mooie grille, want mijn lach kan je ook terugvinden tot ergens achter mijn ogen. Ieder moment maakt je wagen wel speciaal op een bepaalde manier. Ik denk dat dit komt omdat we een auto kiezen die bij ons past, die iets vertelt over onszelf. Een teken naar de buitenwereld van "Dit ben ik". Het gevoel als mensen trots zijn dat ze mogen meerijden, de vrolijke blikken van kinderen en de goedkeurende knik van de oude man op straat. Dat zijn de momenten waarvoor we het doen. Ik zie mijn wagen daarom ook niet als een manier om snel van A tot B te geraken, ik zie het als een manier om mijn hoofd leeg te maken, mij te laten meevoeren in het geluid van de motor, een manier om te ontspannen. Voor mij is mijn auto er niet om mij te vervoeren, maar om mij in vervoering te brengen. Daarom kijk ik er al naar uit om na een tocht op een zonnige dag ergens rustig in een veld tussen de Haspengouwse boomgaarden dat boek te lezen en dan iedere keer ik mijn blik verleg naar mijn wagen te denken, "Ja het klopt, dit is inderdaad mijn geluksmachine"

Zijn vorige boeken heb ik ook al reeds met heel veel plezier gelezen.

Jelledr 15:06
afbeelding van Jelledr

Wie is er als de kippen bij om kennis te maken met (nieuwe) vrienden?

Wie brengt waar ik zijn wil als het thuis niet zo interessant (saai) is?

Wie tovert er terug een lach op me gezicht, wanneer ik me ni goed voel?

Op wie kan ik steeds rekenen om me te voorzien van broodnodige levensmiddelen?

Wie blijft er steeds trouw op zijn plaats wachten wanneer wij genieten van een fijn dagje uit?

Mijn auto, me werkpaard, mijn alles! Miata 4 life

Thijs Hegge 14:44
afbeelding van Thijs Hegge

Omdat hij me iedere week veilig naar kot vervoert (mijn Peugeot wint misschien niet de schoonheidsprijs maar toch doet hij z'n job keer op keer!)

F. B. 16:00
afbeelding van F. B.

Ik kan heel veel laden in m'n camionette, handig als ik ergens een kluske moet gaan doen en ook handig voor m'n kleinzoon die aan het verbouwen is

Jos 17:20
afbeelding van Jos

Sinds 2 jaar heb ik een bedrijfswagen en het is echt heerlijk om te cruisen zonder zorgen. Echter heb ik al veel pech gehad hiermee. Een ree ertegen gelopen, spatlap van camion in tegenrichting tegen gevlogen, aanrijschade op parking etc etc...ik hoop dat het nu eens stilletjes stopt want ik probeer heel goed voor de wagen te zorgen.

Ik hoop wat tips te vinden in het boek :)

sander vranckx 11:46
afbeelding van sander vranckx

Alles, of toch veel, wat ik te weinig heb, kan m’n auto mooi compenseren: degelijkheid, elegantie, betrouwbaarheid, snelheid, zuinigheid, gesofisticeerdheid, kosmopoliet, ontbreken van een ochtendhumeur, praktisch bruikbaar, hulp bij genante stiltes en nog veel meer. Fijn dat mijn auto een vollediger en gelukkiger mens van mij maakt.

Evo X 17:46
afbeelding van Evo X

Z'n underdog imago; z'n techniek waarvan twee zaken vervangen zijn en verder alles nog origineel is buiten normaal onderhoud (airco na 8j en gasveren na 11j niet meegerekend), z'n looks, z'n zachte wegligging die toch hard genoeg is om 't zotteke uit te hangen. Z'n digitale klimaatregeling die in 1998 toch nog vrij uniek was. Z'n prestaties en verbruik op leeftijd die raar maar waar nagenoeg hetzelfde blijven. Tijdens z'n dagelijks gebruik blijft 'm doen wat hij moet doen, dit valt echter op na al die tijd. Z'n sound die je juist genoeg hoort bij normaal rijden, z'n lage grom in lage toeren bij vol gas en als toerenteller de hoogte in gaat het geluid van z'n boîte inclusief motor die dan te keer gaat als oude porche, met heel wat bekijks tot gevolg. Bodemplaat en chassis zijn sinds kort in de watten gelegd, daardoor met andere wagen paar weken op trot geweest, was tof, doch blij dat 'k terug achter 't stuur van m'n underdog zit.

Henri 19:48
afbeelding van Henri

Uit pure passie . Veni..Vidi..Vici...la Bella Macchina per sempre nel mio cuore !

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws