Wordt het decadenter dan Mercedes S Cabriolet bovenop 77m lange jacht? [galerij]

mercedes-s-cabriolet-op-jacht_01

Een Mercedes van zo'n 150.000 euro bovenop een jacht van maar liefst 79.5 miljoen euro... Zo ver moet het merk met de ster gaan om cliënteel te lokken naar haar S Cabriolet. Indrukwekkende plaatjes levert het alvast op.

Mercedes haalde officieel het doek - en dak - van de S-Klasse Cabriolet op het autosalon van Frankfurt. Omdat elk salon - buiten dat van Genève - enkel voor plebs en werkvolk is, moest het merk met de ster op een ander manier onder de aandacht brengen bij gefortuneerd volk dat er een nieuwe übercabrio in de rangen staat. Daarvoor moest het een locatie vinden waar de gemiddelde portefeuille van een inwoner het bruto nationaal product van een Afrikaans land aan boord heeft. Die locatie werd logischerwijs Monaco. Maar hoe val je nog op in Monaco?...

De oplossing op die vraag vonden de Duitsers bij de Australiërs. Want jachtenbouwer 'Silver Yachts' gaf Mercedes de beschikking over hun nieuwste jacht, de 'Silver Fast'. Een jacht met de prijs van meer dan een miljoen euro per meter. Iets specifieker? Wel, de uit aluminium opgetrokken jacht (zelfs de motor is van aluminium) is 77 meter lang en kost minimaal 79,5 miljoen euro.

mercedes-s-cabriolet-op-jacht

In ruil krijg je natuurlijk wel de snelste jacht ooit gebouwd van die grootteorde met een wintertuin achterop voor die gezellige tochtjes over de zee. O ja, je S-Klasse Cabriolet past er ook heerlijk op. Rijk zijn kan soms indrukwekkend zijn, niet?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws