Autofans Foto's van het Jaar 2014 [poll]

fotos-jaar-2014-banner

Naar jaarlijkse gewoonte verzamelen we tegen het einde van het jaar de beste foto's die gepasseerd zijn in onze rijtesten. En geloof ons, het was weer uitermate moeilijk om er maar 10 te selecteren.

Bij Autofans doen we ons best om jullie te trakteren op heerlijk leesmateriaal over nieuwe wagens. Al zijn we net zoals jullie geregeld onder de indruk door wat onze fotografen weten te toveren uit hun klikkende machientjes. Want eerlijk is eerlijk, een test is maar zo interessant als de beelden die hem begeleiden. Mensen zijn nu eenmaal visuele wezens. Daarom dat we volgend jaar gaan inzetten op nog meer fotomateriaal en ook de nodige video's.

Maar dat is al vooruitlopen op de feiten, nu is het tijd om te herbronnen. En dat doen we met tien van de heerlijkst foto's die dit jaar zijn voorbijgekomen op Autofans. Foto's die eigenlijk uit een onuitputbare shortlist komen. Waarvoor we alle fotografen (intern en extern) van harte willen bedanken. We popelen alvast om volgend jaar terug met jullie aan het werk te gaan om heerlijke plaatjes te creëren. Wij zorgen voor de wagen, jullie voor de camera?

Hierbij onze selectie (in willekeurige volgorde) met commentaar van redacteur Yves Wouters (fotograaf van het zevende knoopsgat):

Nissan 370Z Nismo - Sven Baillien

Nee, je kijkt hier niet naar een beeld uit de laatste racegame op de PS4 of XBox One. Toch lijkt het zo, want de 'cleanheid' is om duimen en vingers af te lekken. De drie schaduwbalken onderaan geven de illusie van ruimte naar de linkerkant. Niet toevallig de zijde waar de Nismo naar toe aan het racen is...'

Jaguar F-Type Coupé - Glenn Huyben

Steek fotograaf Glenn in de witte kamer van een gekkenhuis en hij zou er perfect gelukkig zijn. Toch is hij verre van gek, want hij weet verdomd goed hoe je met een minima aan kleuren een sterk beeld kan componeren. De uitsnede van de wagen in deze foto geeft het geheel iets gewaagd.

Mercedes SL 400 - Gerlach Delissen

Werp je een eerste blik op deze foto, dan geraak je totaal gedesoriënteerd. Haal je kompas echter boven en je apprecieert de hoek waaruit deze foto is genomen. Een gesloten cabriodak heeft er nog nooit zo goed uit gezien.

Subaru WRX STI - Nathan Gevers

De WRX STI van Subaru is een losgeslagen beest. Deze foto weet als geen ander om dat vast te leggen. Elke vezel in de carrosserie schreeuwt om weg te knallen. Als een atleet die de marathon van zijn leven gaat lopen.

Rolls-Royce Wraith - Glenn Nuijens

Iets klassenvoller dan het interieur van een Rolls-Royce zal je niet vlug tegenkomen. Deze foto van - wederom een Glenn - weet perfect de serene sfeer van het interieur weer te geven. Je zou bijna vergeten dat er 632 pk onder de kap loert.

Peugeot RCZ R - Nathan Gevers

Als je nog niet gelooft dat de aarde rond is, dan doe je het wel na deze foto. Net zoals bij de SL weer een interessante hoek. Een beeld dat vooral gewag maakt van snelheid. En nu heb ik weer zin om een toertje te doen met de RCZ R...

BMW 220d Coupé - Yannick Degroeve

Er staat een container in de weg! Ow nee wacht, dankzij die container focus je op de achterkant van de 2 Reeks. Een kant die heerlijk op het netvlies valt. Zeker tegenover zijn voorganger. En laat die nu net op de achtergrond staan.

Skoda Rapid Spaceback - Fréderic Louis

'Brochuremateriaal', meer heb ik er eigenlijk niet over te zeggen. Of hoe de saaiste auto uit dit lijstje één van de opwindendste foto's kan opleveren. Want geef nu toe, je hebt na het bekijken van deze foto toch gewoon zin om in de wagen te springen om richting de bergen te rijden?

Mercedes CLA 45 AMG - Glenn Huyben

Een ruw vechtersbaasje in een vuile industriële setting. Soms klikken plaatjes meteen. Verder springt dit beeld er uit door de overvloed aan details die op het eerste gezicht niet aanwezig zijn. Kijk maar naar de horizon, de stootbanden rechts en de pijp links.

Skoda Octavia RS Combi vs. Ford Focus ST Clipper - Lionel Pierret

Het jaar was nog maar net begonnen, of we kregen deze foto al op ons netvlies. De Octavia RS mocht dan wel het beste van zichzelf geven, de Focus ST jaagt erop als een prooi om uiteindelijk de winst binnen te halen.

Wat is jullie favoriet foto van het jaar? Snuister ook zeker eens door onze rijtesten!

Welke foto wordt Autofans foto van het Jaar 2014?
 
pollcode.com free polls

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rob 15:03
afbeelding van Rob

Het valt mij op dat jullie altijd erg fraaie foto's hebben. Mijn complimenten.

In dit lijstje is mijn favoriet toch de Jaguar F-type. Hele fraaie foto. Die van de Mercedes SL mag er trouwens ook wezen. Knap staaltje fotografie.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws