Shelby Mustang GT350H is heerlijk fotomateriaal

shelby-mustang-gt350-h-1

Iconischer dan een Mustang uit de jaren 60 wordt het bijna niet. Deze Shelby GT350H die is omgebouwd naar een racewagen is ondertussen een fortuin waard. Gelukkig kunnen wij genieten van de gratis plaatjes.

De Shelby GT350H is een geweldig verhaal in de autogeschiedenis. Autoverhuurder Hertz bood in 1965 een Mustang GT350H aan (met de 'H' van Hertz). Een succesvolle formule. Niet echt voor Hertz, wel voor de klanten die hem huurden. De legende gaat dan ook dat menig man de Mustang huurde bij Hertz om er in het weekend mee op het circuit te gaan racen, zonder medeweten van Hertz. Andere verhalen vertellen dan weer dat klanten de motor uit de GT350H lepelden om in hun eigen Mustang te steken. Het geeft de wagen alvast een iconische achtergrond.

Het succesvolle verhaal werd genekt wegens de gigantische kost voor Hertz. Het verhuurbedrijf haalde de GT350H uit roulatie en vernielde het merendeel ervan. Dit omdat niemand een tweedehands huurauto wilt kopen. Het klein groepje overgebleven Shelby's zijn ondertussen gigantisch veel geld waard. Net zoals dit aangepast model dat werd gebruikt om te racen. Verwacht een verkoopprijs van zo'n 150.000 tot 200.000 dollar. Fotograaf Teddy Pieper was alvast zo vriendelijk om de plaatjes te nemen van dit icoon voor veilingshuis RM Auctions.

shelby-mustang-gt350-h-1
shelby-mustang-gt350-h-1
shelby-mustang-gt350-h-1
shelby-mustang-gt350-h-1
shelby-mustang-gt350-h-1
shelby-mustang-gt350-h-1

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws