Waarom Volkswagen geen Golf Sportsvan GTI moet bouwen

volkswagen-golf-sportsvan-gti-render

Photshopkunstenaar Theophilus Chin ging aan de slag met een Volkswagen Golf Sportsvan en wat GTI-elementen en kwam tot dit resultaat. Wij zochten een aantal redenen om te stellen dat een Sportsvan met Sportlooks geen goed idee is.

hot vans zijn alweer uit de mode

In 2001 lanceerde Opel de Zafira OPC op het salon van Genève. Die wagen kreeg een 2.0 benzinemotor en 192 pk mee. Dat is intussen 13 jaar geleden. Ook de tweede generatie Zafira kreeg een OPC-variant maar die verdween vier jaar geleden alweer uit de catalogus. Je kan wel zeggen dat Volkswagen graag de kat uit de boom kijkt, maar zelfs die termijn is volgens ons al lang verstreken.

opel_zafira_opc

Overigens, de concurrentie had er helemaal geen zin in, want waar wij op een Renault Scénic RS hoopten, bleef het water ook daar rimpelloos.

een Sportsvan R is zoveel verder over de grens

Als ze in Wolfsburg dan toch eens gek willen doen, laat ze dan maar een R-variant van de Golf Sportsvan bouwen. Zoveel straffer, zoveel verder voorbij het rationeel aanvaardbare. Of dat zulk een gek idee is? De Golf zelf kreeg destijds ook een W12 onder de kap bij wijze van spielerei. En ook de Golf Variant werd destijds als R-versie voorgesteld, al was van productie toen geen sprake. Tegenwoordig zou Volkswagen wel experimenteren met een Golf R Variant, dus wie weet...

imago van de Sportsvan

Een Golf Plus was, een Golf Sportsvan is niet direct een auto die de huisvader-op-zoek-naar-avontuur aanspreekt. Met motorisaties met een maximum vermogen van 150 pk is dat ook niet de bedoeling van de Golf Sportsvan. Dus waarom zouden ze dan plots met een 220 pk sterke Golf Sportsvan GTI op de proppen komen?

En wat vind je grootvader ervan dat er plots een versie op de markt komt met het dubbel aantal paarden van zijn 1.2 TSI? Om nog maar te zwijgen wat een mal figuur de brave huismoeder zou slaan als ze haar Golf Sportsvan GTI de parking van de crèche oprijdt.

volkswagen-golf-sportsvan-iaa

afgedroogd door een busje

De laatste reden speelt wat op je eigen ijdelheid. Zou jij er graag afgereden worden door een busje, ook al is het niet echt een busje? Bij een Golf GTI weet je wat je eraan hebt, een Golf Cabrio GTI kon er ook nog wel mee door. Maar afgedroogd worden door een busje? Dat mag alleen door die Amerikaanse dingen.

Wat vind jij, vind jij een Golf GTI Sportsvan kunnen? En vind je dan dat Ford met een C-Max ST op de proppen moet komen?

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:35
afbeelding van Techno Patat

De naam sportsvan is ook verkeerd gekozen... Dit wordt vooral gekocht door mensen die voor het gemak kiezen toch? Dan is iets met de naam 'sport' in niet echt logisch :P!

Yvesw 18:55
afbeelding van Yvesw

Mja, hebben ze bij VAG wel meer problemen mee. Kuch Audi A3 sportback Kuch

Waxweazel 08:29
afbeelding van Waxweazel

Hoeveel pk ze er ook insteken, en hoe snel het bakje ook zal optrekken.
De mensen zullen blijven zeggen: "het is toch maar een Golfje" ..

Een uitstraling van niets zal dit altijd hebben zolang ze er niets echt spannend van maken.
De Scirocco was al een (klein) stapje in de goede richting.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws