Team DUT Racing zet nieuw acceleratierecord neer: 0-100 km/u in 2,15s

De zenuwen waren gespannen bij DUT Racing, een team opgezet door studenten van de Technische Universiteit van Delft. De bedoeling was om vandaag een acceleratierecord voor elektrische auto's neer te zetten. De te verbeteren tijd bedroeg 2,68 seconden.

En die tijd van 2,68 seconden voor een 0-100'je kwam van de wagen van een Duits team. Dit jaar wilden ze nog beter doen, afspraak dus op het vliegveld van Valkenburg, waarnaartoe ze de DUT12 meebrachten. Het doel lag op 2,3 seconden maar daar werd lekker onder gedoken met een flitsende 2,15 seconden als resultaat. Daar kunnen de Bugatti Veyrons, Hennessey Venom's en Nissan GT-R's van deze wereld nog een puntje aan zuigen.

gewicht in de schaal

Studeren aan de Technische Universiteit, dat heeft als gevolg dat je technologisch hoogstaande snufjes uitwerkt. De DUT12 weegt - zonder chauffeur - slechts 145 kilogram, inclusief vierwielaandrijving. Het vermogen van de elektrische wagen ligt op 99 kW. Intussen zijn ze bij DUT Racing al bezig aan de opvolger, de DUT13. Afwachten hoe snel die zal gaan.

(foto via TdM)

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 11:15
afbeelding van Wim

Heb jij meegewerkt? Knap!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws