Deze Ford Sierra Thunder Saloon is geen boerenkar

Ford Sierra Thunder Saloon 600 pk

Dit moet zowat de meest extreme Ford Sierra zijn die je kan tegenkomen en het beste is: hij staat gewoon te koop. Geen wagen voor Jan modaal echter, volgens de verkoper braakt het beest 600 pk uit.

Op basis van een Ford Sierra Cosworth ontwikkelde men deze Sierra Thunder Saloon. Er bleef niet veel over van de standaard Sierra. De wagen werd volledig gestript en omgebouwd, met een kevlar bodykit als afwerking. Binnenin maakten de gewone bedieningsorganen plaats voor een hele hoop metertjes. De aandrijving gebeurt op de achterwielen via een Ford T5-versnellingsbak met koudversterkte versnellingen en een lichter vliegwiel. Het vermogen loopt daarbij op tot 600 pk volgens de verkoper. Ook de 17 inch Compermotive velgen zijn koudversterkt.

Ford Sierra Thunder Saloon 600 pk

De bedoeling was om ermee te gaan racen in het BRSCC Thundersaloon kampioenschap in Engeland, dat plaatsvond tussen 1984 en 1995. Daar zou hij uitkomen tegen Vauxhall Senators en Mazda RX-7's, al waren ook die wagens serieus omgebouwd. Erg veel meer is er niet geweten over deze wagen, de huidige eigenaar kocht hem via een veiling en stelt hem nu te koop via een gespecialiseerd bedrijf in Aalter. Wie de wagen wil, legt er best een bedrag van 29.950 euro voor op tafel.

Meer info vind je op de site van Oldtimerfarm.

Ford Sierra Thunder Saloon 600 pk

Meer foto's van andere auto's bij Oldtimerfarm vind je op onze Facebookpage.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Torsten Pieper 12:39
afbeelding van Torsten Pieper

Prachtige auto hoor, een echt race-icoon. Gekocht op een veiling bij Historics at Brooklands in november 2012 voor £ 12.320,00.
http://www.historics.co.uk/buying/auctions/2012-11-24/car/ford-cosworth....
Origineel engels kenteken (was) B842 MMX, 26.000 miles.
En nu dus te koop voor EUR 29.950,00.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws