Autofans videotip - Op de rollen ermee: Renault Twizy

Een filmpje van eigen makelij op Autofans, dat is al een tijdje geleden. We waren vorig weekend op bezoek bij een tuningbedrijf en daar waren ze wel geïnteresseerd om onze Twizy, testwagen van dienst, op de rollenbank te zetten. Dat bleek voor ons ook interessant, want zo kon men de werking van de testbank uitleggen én tegelijk konden we zien of de beloofde 12,5 kW (of 17 pk) wel waargemaakt konden worden. Wij stonden erbij en keken er naar. En maakten volgend filmpje.

Na wat geprutst en aangepast te hebben - een elektrische auto laat zich anders testen dan een pk-bom op benzine - kon de wagen tot zijn topsnelheid worden gedreven.

Zoals je ziet op het grafiekje dat we meekregen, zit de Twizy aan een goeie 17,8 pk. Dat lijkt niet veel meer, tot je het in percenten gaat uittellen. Vijf procent extra vermogen is altijd mooi meegenomen. Over het koppel kan wat discussie zijn, de pk's zijn geijkt.

Het filmpje is een test, we werken op dit moment aan een nieuwe reeks rond de testbank en draaiden al even proef met deze aparte testwagen. Het zit natuurlijk nog niet helemaal goed met de beeldkeuze en het geluid maar daar wordt aan gewerkt.

We roepen dan ook even de hulp in van jullie, onze lezers, en vragen jullie of er interesse is voor dit soort filmpjes, waarbij we werkelijk vermogen gaan vergelijken met theoretisch vermogen, of gewoon even één of andere supercar laten proefdraaien op de testbank om te kijken wat die bovenhaalt. Geef jullie mening in de reacties.

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Yvesw 12:31
afbeelding van Yvesw

Volgens mij krijgt hij 2pk meer met de vleugeldeuren toe :)

en ps: Obvious answer is obvious! Natuurlijk willen we meer filmpjes van eigen makelij. Dit kan een leuke toevoeging zijn aan rijtesten (en een leuke samenwerking met BR mss ook?) Al blijf ik er bij dat de "toetertest" ook moet geïmplementeerd worden. Nergens hoor je hoe een nieuwe wagen zijn claxon klinkt, terwijl het toch een belangrijk item is...

Wim 13:51
afbeelding van Wim

@mesoerrie: goede tips, ik herinner mij nog een Wheeler Dealers, waar ze een Sub WRX met sportuiltaat en sportluchtfilter hadden uitgerust die daarna minder PK had(dan standaard), na de boordcomputer aan te passen had hij natuurlijk ineens een pak meer pk

Anonieme gebruiker 18:54
afbeelding van Anonieme gebruiker

doe zo voort mannen!
En dat idee van de testbankfilmpjes moet je zeker voortzetten!
Respect!

kris 19:25
afbeelding van kris

de pk's tellen niet bij een elektromotor. Het enige dat telt is het koppel

Kenny 21:28
afbeelding van Kenny

Zo'n testbankfilmpjes zijn meer dan welkom! Ik ben altijd benieuwd hoeveel vermogen een motor wint/verlies naargelang z'n leeftijd, km's, enz. Zo'n filmpje met wat techtalk omtrent de motor errond gaat altijd goed binnen ;-)

Marc wommelgem 11:49
afbeelding van Marc     wommelgem

hoe of waar moet ik zijn om een twizy harder te doen rijden dan 84 km/u ? is te weinig op een snelweg !

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws