Moet Toyota deze sportieve Prius ‘GR Edition’ in productie nemen?

Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition 2023

Toyota heeft een wel heel speciale showcar onthuld in aanloop naar de 24 Uur van Le Mans. Deze ‘Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition’ giet namelijk een raceklaar sausje over wat ooit ’s werelds sufste hybride was, en dat staat hem eigenlijk allesbehalve verkeerd. Dus wat denk je: is de Prius eindelijk klaar voor een sportieve variant?

De Toyota Prius was altijd al een beetje de klimaatactivist onder de automobielen. Zijn doel was namelijk nobel, maar hij bracht het generatie na generatie naar voren op zo’n controversiële manier dat de gematigde denker er liever in een boogje om heen liep. ’t Is te zeggen, tot de nieuwste generatie van de Prius onthuld werd want bij zijn introductie eind vorig jaar blies die ons zowat van onze geitenwollen sokken met zijn aantrekkelijke looks. Nu doen ze daar zelfs nog een schepje bovenop, want voortaan moet de Prius ook de meest compromisloze tuners uit ons midden aanspreken.

GR Prius of gewoon Prius GR Sport?

In de context van de 100ste verjaardag van de 24 Uur van Le Mans heeft Toyota namelijk een showcar op basis van de Prius voorgesteld, en dat is er niet zomaar eentje. Deze ‘Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition’ komt namelijk op de proppen met minstens zoveel aanpassingen als zijn naam letters telt. Die zorgen er stuk voor stuk voor dat het eindresultaat lijkt op het liefdeskind tussen een Prius en een Le Mans-racer, kijk maar naar die vierkantige mistlichten en die enorme spoiler op de kont. Verder tekenen wielkastverbreders present om de enorme RAYS-velgen te huisvesten, terwijl het geheel wat steviger tegen het asfalt moet kleven met dank aan de nodige canards, splitters en diffusers.

Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition 2023

Of deze eenmalige Prius ‘GR Edition’ ook onderhuids dichter bij een racewagen aanleunt, is niet duidelijk. Toyota verklapt namelijk niks over de aandrijflijn, al lijkt ook het standaard exemplaar over voldoende power te beschikken om je mee te amuseren. De nieuwste generatie van de Prius komt namelijk uitsluitend naar onze contreien als plug-inhybride, en die schopt het tot een mooie 223 pk. Veel hulp heeft hij met andere woorden niet nodig om er een heuse GR-versie à la GR Yaris van te maken, al bevestigt Toyota niet of het dat van plan is. De kans zit er dus ook in dat deze showcar een voorsmaakje is van een GR Sport-uitrustingsniveau, zoals dat eerder al de Corolla en de Yaris maar ook de RAV4 en zelfs de Hilux opfleurde.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws