Cupra DarkRebel is conceptcar die je zelf kan helpen ontwerpen

Cupra DarkRebel Metaverse 2023

Cupra heeft een nieuwe conceptcar uitgepakt, al deden ze dat voorlopig alleen digitaal. Zo bestaat de DarkRebel momenteel enkel in de ‘metaverse’, maar de Spanjaarden beloven er ook een fysiek exemplaar van te onthullen. Voor ze dat doen, mag jij eerst nog een paar details op punt zetten in een futuristische configurator.

Vorig jaar kwam Cupra naar buiten met een aankondiging waar we nog steeds niet helemaal aan uit geraken. Zo ging het merk zich positioneren in de ‘metaverse’, een soort virtuele kopie van de echte wereld. Hun stekje daar noemden ze Metahype, en ze zouden er ook echt evenementen op poten willen zetten en zaken willen verkopen via NFT’s — nog zoiets waar wij autogekken geen kaas van gegeten hebben. Nu pakt Cupra in diezelfde metaverse echter uit met iets dat we wél begrijpen: een conceptcar die we zelf mogen helpen ontwerpen.

Metaverse wordt realiteit

Dit is namelijk de Cupra DarkRebel, een best wel opvallend vormgegeven elektrisch studiemodel. Zo pronkt hij met de lange, lage neus van een supercar terwijl de achterzijde meer weg heeft van een shooting brake. De flanken puilen dan weer uit van de luchtgeleiding terwijl de splitter voor- en de spoiler achteraan de sportieve ambities van dit apparaat nog eens bevestigen. Cupra’s nieuwe designtaal met zijn koplampen uit drie driehoekjes is ook van de partij, zoals we die al zagen op de eerder onthulde Tavascan. Het verschil is echter dat die Tavascan een échte auto is, terwijl deze DarkRebel voorlopig uitsluitend bestaat in de digitale dimensie van de metaverse.

Cupra DarkRebel Metaverse 2023

We zeggen daar wel ‘voorlopig’, want Cupra zal de conceptcar op termijn ook in tastbare vorm voorstellen. De onthulling in de metaverse is namelijk slechts een tussenstap, want daar plaatst Cupra de DarkRebel in een zogenaamde ‘Hyper Configurator’ waar je de kleurtjes en textuurtjes van het model naar smaak kan aanpassen. Geef het allemaal wel even wat tijd want de metaverse blijkt best traag van begrip. Je geduld zou echter kunnen lonen: de constructeur belooft zich te baseren op de meest populaire keuzes wanneer ze de DarkRebel echt gaan bouwen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws