Alpine Alpenglow ziet levenslicht op 13 oktober, toont designtaal van de toekomst

Alpine Alpenglow concept teaser

Alpine, het sportieve submerk van Renault, zal op 13 oktober het doek halen van de Alpenglow. Die conceptwagen toont het design en de technologieën van het Alpine van de toekomst. Een elektrische aandrijflijn? Daar zijn we bijna zeker van!

De retro-styling van de Alpine A110 kan wel eens een kort leven beschoren zijn. Want Alpine trekt deze week het doek van haar toekomstige designstijl. Het is te zeggen; Alpine zal de Alpenglow presenteren, een conceptwagen die de designtrekjes van toekomstige Alpine's duidelijk moet maken. Retrolooks? Die lijken daarbij volledig verleden tijd.

Adieu, des phares rondes

Heel veel informatie laat Alpine niet vrij over deze Alpenglow, buiten dat de conceptwagen "het design en de technologieën van de toekomstige race- en straatmodellen duidelijk moet maken". Kortom, de Alpenglow zal gebruikt worden als de inspiratie voor alle toekomstige modellen van Alpine.

Op de eerste plaagplaat zien we alvast een futuristisch ogende sportwagen met rode ledverlichting op de snuit (lekker straatlegaal). Opmerkelijk: daarbij wordt er geen knipoog meer gemaakt naar de ronde koplampen van de historische A110 van de jaren 60. Tot nog toe was dat wel het geval voor alle andere recente conceptwagens en uiteraard de moderne Alpine A110. Op 13 oktober krijgen we alvast alle info over deze auto, dat hij beschikt over een elektrische aandrijflijn is bijna een zekerheid.

**Check hier onze test met de Alpine A110 S.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws