Dromen mag: Ferrari Roma Quattroporte [render]

Ferrari Sedan Roma Quattroporte Render 2022

Ferrari staat aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk in haar verhaal. Want de lancering van de Purosangue SUV loert om de hoek. Wat als Ferrari niet de SUV-... maar wel de vierdeurscoupé-richting had gekozen? Laat deze renders van een Roma Quattroporte je even wegdromen.

SUV's brengen serieus wat geld in het laatje. Vraag dat maar aan alle autoconstructeurs, van budgetmerken tot prestigefabrikanten. Ferrari wil nu ook een graantje meepikken met de Purosangue, een volbloed SUV die binnenkort het levenslicht mag zien. Kijken we naar de renders van digitaal artiest Sugar Design, dan doet het bijna pijn dat Ferrari toch niet tegen de stroom in ging en een fraaie sedan op de markt brengt.

Roma Quattroporte

Sugar Design besloot namelijk een Roma uit te rusten met een setje extra deuren. Geen al te gek idee, want de Roma is op zichzelf al een klassiek opgestelde GT met achterwielaandrijving en een serieuze motor voorin. Die motor is trouwens een twinturbo 3.9-liter V8 met 620 pk. Meer dan fors genoeg voor een sedan, lijkt ons.

Het resultaat is dan ook - laat ons eerlijk zijn - goddelijk. De Roma Quattroporte (zoals wij 'm liefkozend noemen) zou in één klap één van de mooiste sedans ter wereld worden. Helaas, Ferrari heeft haar zinnen gezet op een SUV. Al geven we toe dat die waarschijnlijk nét iets comfortabeler zal zitten voor de passagiers achterin. Wat vind jij? Had Ferrari deze Roma moeten bouwen?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws