Aiways U6ion is coupebroertje van U5 (2022)

Aiways U6 concept 2022 U6ion

Aiways zal later dit jaar op onze markt een coupebroertje van de elektrische U5 presenteren. Een voorsmaakje daarvan krijgen we nu al in de vorm van de U6ion concept, een Europese première... in België!

Stap je sinds een dik jaartje bij autosupermarkt Cardoen binnen, dan kan je naast nieuwe en tweedehandswagens van gekende merken er ook terecht voor Aiways, een Chinees automerk dat in 2017 werd opgericht door een voormalige hoge pief bij Volvo China. Het eerste product van dat merk, de U5 (Rijtest en video hier), wist ons al uitermate te bekoren. Nu is het tijd voor gezinsuitbreiding, in de vorm van een SUV Coupe. De U6 is geboren!

Volume op 11

Nu goed, écht geboren is de U6 nog niet, want de komende maanden zal Aiways eerst in Europa op roadtrip gaan met de U6ion, de conceptvariant zeg maar. Later dit najaar moet dan het productiemodel verschijnen. En België krijgt daarbij de Europese primeur! Of het productiemodel alle designkenmerken van deze U6ion zal overnemen? Met de Chinezen weet je nooit natuurlijk. Al lijkt het ons ondenkbaar dat de heftige bumpers en 24-duims velgen het productiestadium zullen halen. Hoe dan ook, het is duidelijk dat de Chinezen mikken op sportiviteit met deze U6ion.

Aiways U6 concept 2022 U6ion

Binnenin wil Aiways dan weer onderstrepen dat het kwalitatieve interieurs kan bouwen. Dat deed het al met de U5, de binnenzijde van deze U6ion is het volume op 11 gedraaid. We zien een Yoke stuurwiel (dat het productiemodel niet zal halen), twee digitale clusters en 4 aparte stoeltjes. Daarnaast maakt Aiways gewag van opbergvakken tussen de passagiers voor drones en afstandsbedieningen en een verborgen compartiment in de koffer voor een elektrische scooter.

Van concept naar realiteit

Het uiteindelijke productiemodel zal naar alle waarschijnlijkheid de aandrijflijn van de U5 gaan gebruiken. Het gaat dan over een elektromotor van 204 pk op de vooras en een accu van 63 kWh netto. In mensentaal: meer dan vlot genoeg en een range van om en bij de 300 kilometer. In welke prijsklasse de U6 gaat spelen is nog niet helemaal duidelijk. De U5 heeft alvast een prijs van net geen 40.000 euro. Naar verwachting zal de U6 daar net wat boven gaan liggen.

Aiways U6 concept 2022 U6ion

Belangrijker is misschien wel dat de U6 vanaf de zomer te bestellen valt en hij in het najaar (lees: 3 maanden later) geleverd kan worden. Qua levertermijnen niet echt grote problemen bij Aiways.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
vegazosten 18:49
afbeelding van vegazosten

Hoezo het stuur zal het produktiemodel niet halen? Jeezes wanneer gaan autobouwers nu eens ophouden ons op te geilen om dan nadien alles doodleuk te schrappen wat leuk is. Maak een conceptcar das ok. Maar maakt de productieversie nog beter ipv saaier. Geef ons V2G en zonnecellen ih dak. De dag van vandaag zijn die dingen echt noodzakelijk geworden ipv dit als luxe te zien.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws