Citroën My Ami Buggy Concept is Ami voor het avontuur

Citroën My Ami Buggy Concept 2021

De Citroën Ami heeft in zijn standaardvorm al heel wat harten veroverd — ongeacht of die over een B-rijbewijs beschikken. Deze Ami Buggy Concept wil daar ook nog eens de harten van de meer avontuurlijk ingestelden aan toevoegen.

We schrijven 2016 wanneer Citroën een nieuw segment uitvindt: dat van de elektrische vrijetijdsauto. Toen bracht de constructeur namelijk de e-Méhari op de markt, een miniatuurterreinwagentje op stroom dat in de verste verte niet dagelijks inzetbaar was want het ding had dak noch vensters. De e-Méhari was dan ook geen lang leven beschoren: met zijn afscheid in 2019 kwam ook aan het nieuwe segment een einde. Tot nu, want dit is de My Ami Buggy Concept en wij smeken Citroën alvast om het ding in productie te nemen.

Inclusief heuptasje

Dat zouden ze eigenlijk relatief eenvoudig kunnen doen middels een doe-het-zelfpakket, want de Ami Buggy houdt het op cosmetische aanpassingen. Zo mag het autootje genieten van stoere bullbars en koplampbeschermers, staat er een enorme LED-schijnwerper op zijn dakje en worden zijn schattige wieltjes voor de gelegenheid voorzien van terreinbandjes. De deuren zijn dan weer vervangen door ergonomisch compleet onverantwoorde tassenrekjes waar je waarschijnlijk nog het beste gewoon overheen kunt stappen.

Citroën My Ami Buggy Concept 2021

Binnenin vertoont de Ami Buggy Concept echter ook een aantal aanpassingen die we stiekem graag op reguliere Ami’s zouden zien. Zo is het anders vrijwel onbestaande schuim van de zeteltjes verdubbeld in dikte om, aldus Citroën, “Advanced Comfort” te bieden — of toch iéts van comfort. Daarnaast is er ook een luidspreker voor je muziek aanwezig, net als een reeks op maat gemaakte opbergunits. Het magnetische heuptasje aan het stuur laten we dan weer liever achterwege; dat zijn we anno 2021 wel al ontgroeid.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws