Video: Renault AIR4 viert 60ste verjaardag in de lucht

Renault Air4 showcar 2021

Renault viert de 60ste verjaardag van het legendarische R4’tje met een opmerkelijke show car: de AIR4. En iets zegt ons dat ze die eerder ontwikkeld hebben omdat ze dat zo’n grappige woordspeling vonden dan omdat ze er effectief iets mee van plan zijn.

Jawel: de iconische Renault 4 blies dit jaar 60 kaarsjes uit. Als je het model echter nog vaak op de straten gezien hebt in je jeugdjaren hoeft dat niks over je leeftijd te zeggen: deze Renault bleef in productie tot maar liefst 1992. Met ruim 8 miljoen verwekte exemplaren was hij lange tijd de bestverkochte Franse auto ooit, tot de Peugeot 206 dat productiecijfer overtrof in 2010. Maar goed, reden genoeg dus voor een opvallend eerbetoon. En als deze AIR4 één ding is, dan is het wel ‘opvallend’.

Dronault

De AIR4 lijkt namelijk wel het liefdeskind van een Renault 4 en een gigantische drone. Naast “AIR4” hadden ze wat ons betreft dus ook voor de naam “Dronault” mogen gaan, al eisen we bij deze wel de rechten op. Eén ding is zeker: de marketingdirecteur van het merk, Arnaud Belloni, omschrijft dit apparaat als “ongezien” en wij sluiten ons daar naadloos bij aan.

De show car is het resultaat van een samenwerking tussen Renault en TheArsenale, een designbureau met een sterke focus op toekomstgerichte technologie. Het middelpunt van de Renault-drone is een hertekende R4-koets uit koolstofvezel die de piloot (of hoe heet dat dan?) moet optillen om in het toestel plaats te nemen. Volgens Renault kan de AIR4 700 meter hoog vliegen aan snelheden tot 26 meter per seconde dankzij vier motoren met een gecombineerde stuwkracht van 380 kg die hun stroom halen uit een accu van 22.000 mAh. Ons zegt dat allemaal ook niet zo veel, maar we onthouden dat dit gevaarte blijkbaar écht kan vliegen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws