BYD Ocean-X is voorbode van elektrische sportsedan (2021)

BYD Ocean-X Concept 2021

De Chinese autogigant BYD demonstreert de mogelijkheden van zijn nieuwe e-Platform 3.0 met een elektrische concept car. Deze Ocean-X moet 1.000 kilometer ver geraken op één lading stroom en snelt naar 100 km/u in 2,9 seconden.

In Europa kennen we Build Your Dreams voorlopig alleen als fabrikant van elektrische bussen, maar in thuisland China heeft het merk een stevige voet aan de grond in de autosector. Zo is het aldaar de derde grootste autoconstructeur en werkt BYD ook aan plannen om de Europese markt binnen te dringen. Een sensationele EV met een rijbereik van zo’n 1.000 kilometer onthullen kan daarin doorgaans geen kwaad.

Blade Batteries

Deze BYD Ocean-X Concept mag dan klinken als een SUV, maar het merk spreekt over een sportieve sedan met vierwielaandrijving. De cijfers bevestigen dat ook, want volgens BYD zou hun concept car van 0 naar 100 km/u sprinten in amper 2,9 seconden. Daarnaast laadt de Ocean-X ook snel want je zou slechts 5 minuten nodig hebben om 150 kilometer aan rijbereik te winnen. De totale actieradius komt volgens de Chinese fabrikant op zo’n 1.000 kilometer, te danken aan zijn innovatieve platform.

BYD e-Platform 3.0

BYD’s nieuwe e-Platform 3.0 biedt namelijk geïntegreerde Blade Batteries, ofwel platte accu’s die lithium-ijzer-fosfaat als kathode gebruiken in plaats van lithium-oxide met kobalt. Dat klinkt allemaal heel hoogdravend maar het resultaat zou 20% meer rendement betekenen in een batterij die tot 50% minder ruimte inneemt. Het e-Platform 3.0 is trouwens volledig modulair en te leen aan andere merken, waardoor er in de toekomst misschien wel auto’s van andere constructeurs zouden kunnen rondrijden met een hart van BYD.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Dominique 13:32
afbeelding van Dominique

Lijkt veel op een Tesla...

Adriaan 12:10
afbeelding van Adriaan

Doordat de twee artikels van de tesla roadster en deze pal achter elkaar staan op de home page, valt het wel mega hard op waar ze hun inspiratie gehaald hebben...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws