Smart Concept #1: Grote toekomst voor submerk van Mercedes

smart concept 1 2021

Er zit nog toekomst in smart! Dat moet blijken uit een nieuwe conceptwagen die het merk toont tijdens het autosalon van Duitsland. De Concept #1 is een "ruime" elektrische crossover met Mercedes-trekjes gebouwd op een platform van het Chinese Geely. Volg je nog?

Hoewel Mercedes al jaren plant om dochtermerk smart in alle stilte uit te faseren, blijft het merk vechten voor haar plaats in autoland. Een tweede generatie van de fortwo en forfour kwam er met dank aan Renault (die het platform deelde met de Twingo), tegenwoordig is smart voor 50% eigendom van Geely. Je weet wel, het Chinese moederbedrijf van onder andere Volvo, Polestar en Lotus. En Geely lijkt alvast grootse plannen te hebben voor smart.

EQA à la smart?

De grootse plannen kan je vrij letterlijk nemen. Want de toekomstige smart zal een stuk groter worden. Dat wordt duidelijk gemaakt met de Concept #1 die het merk toont tijdens het autosalon van Frankfurt. Met zijn lengte van 4.29 meter is hij amper 10 centimeter korter dan een Mercedes GLA. De wielbasis is dan weer wel identiek aan die crossover van het merk met de ster. Daarenboven neemt de smart opvallend genoeg designtrekjes over van de huidige line-up van elektrische Mercedessen. Kijk maar eens naar de lichten op de achterkant. Van zijn broeders fortwo en forfour neemt deze concept buiten de logo's alvast geen enkel designdetail over.

smart concept 1 2021

Ook de binnenzijde straalt een stuk meer "Mercedes" uit. Met een zwevend infotainmentscherm en ventilatiemonden die zo uit een andere product van het moedermerk lijken gelopen. Of het opvalt dat deze Concept #1 vorm werd gegeven door designers van Mercedes? Nee joh! Nu goed, Mercedes mag 'm tekenen, Geely gaat 'm bouwen. Hoewel er nog geen technische details zijn gegeven zal de uiteindelijke productieversie in China van de band lopen op het SEA-platform van Geely. Geely belooft alvast puike snellaadtijden en over-the-air-updates. Meer nog, zowel Geely als Mercedes spreken over een uitermate dynamische smart. Hoewel momenteel nog een concept zou de productieversie volgend jaar het levenslicht gaan zien.

smart concept 1 2021

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws