Zo ziet duurzame BMW van de toekomst er uit: BMW i Vision Circular (2021)

BMW i vision circular concept 2021

Hoe zou een auto er uit zien als hij voor 100% gemaakt is van gerecycleerde of recycleerbare materialen? BMW ging met die vraag aan de slag en kwam met deze i Vision Circular op de proppen. Willen of niet, de toekomst wordt op z'n minst... speciaal.

De komende decennia staan we voor een complete revolutie in de wereldwijde industrie. Niet enkel door de overstap van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energiebronnen, ook door het volop inzetten op een circulaire economie waarbij geen grondstoffen verloren gaan. Ook BMW kijkt even in de glazen bol en stelt de i Vision Circular voor, een compleet uit hernieuwbare materialen opgetrokken elektrische auto die zo in 2040 op onze wegen zou rond kunnen rijden.

Blauwe bips

Krijg je nu het idee dat deze conceptwagen in het niets lijkt op een BMW die we momenteel kennen. Dan zit je er niet eens heel ver naast. BMW benadrukt dan ook dat deze i Vision Circular vooral een oefening was om een auto te creëren die voor 100% bestaat uit herbruikbare of hergebruikte materialen. Waardoor het design wat ondergeschikt is. Zo werd er bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van lijm maar klikken alle panelen in elkaar. De carrosserie is dan weer opgetrokken uit geanodiseerd en tevens gerecycleerd aluminium (wat die gouden tint geeft) en verhit staal (wat die blauwe tint op de bips geeft).

BMW i vision circular concept 2021

Het interieur bestaat dan weer uit gerecycleerd kunststof en 3D-geprinte materialen. Een kristallen sculptuur op het dashboard doet dienst als infotainmentsysteem dat zich laat bedienen door handgebaren. Alle info wordt dan weer geprojecteerd op de voorruit. Toegegeven, hier gaat BMW wel heel erg de scifi-toer op. Wat er voor de rest onder de carrosserie present tekent is een bedrijfsgeheim. Of iets concreter: BMW vindt het niet nodig om technische specificaties uit de doeken te doen omdat er nog geen recycleerbare aandrijving bestaat anno 2021. Moet het merk dan toch dromen, dan spreekt het over een elektromotor die zijn energie haalt uit een solid state-accu, volgens velen de natuurlijke opvolger van de huidige lithium-ion-batterij.

BMW i vision circular concept 2021

Is dit een BMW die we binnen 20 jaar kunnen kopen? Uiteraard niet. Kan je echter even voorbij de snuit, blauwe bips en het merksnobisme zien, dan is dit stiekem wel een hippe stadswagen voor de toekomst.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws