Mini Strip is elektrische trackdaycar uit de doos!

Mini Strip concept 2021 Paul Smith

In haar zoektocht naar een meer duurzame Mini heeft het Britse merk zonder het te beseffen in samenwerking met modeontwerper Paul Smith de ultieme Mini Electric trackdaycar ontworpen. De Mini Strip is letterlijk een gestripte elektrische Mini vol gerecycleerde materialen. Rolkooi installeren en gaan!

Laten we meteen die tinteling in je nederregionen ten einde brengen. Want nee, Mini gaat deze gestripte Mini Cooper SE niet in serieproductie nemen. De Mini Strip is een hersenspinsel van modeontwerper Paul Smith. Mini gaf de designer eind vorig jaar namelijk carte blanche om een one-off te bouwen. Smith besloot prompt om de zaken eens anders aan te pakken. In plaats van een Mini vol te hangen met extra weelde... waarom niet tot de essentie gaan?

Because racecar

Het resultaat werd deze Mini Strip, een elektrische Mini die enkel het hoogstnoodzakelijke aan zijn botten heeft hangen. Meer nog, de zaken die er wel aan hangen zijn veelal van gerecycleerde materialen. Laten we even beginnen met de carrosserie. Die krijgt alvast een dun laagje transparante verf waardoor je op sommige koetswerkpanelen nog slijpsporen kan zien. Het kunststof dat werd gebruikt voor de wielbogen en rondom de grille is volledig gerecycleerd. Het plexiglas dat wordt gebruikt voor de grille en velgen is dat eveneens. Zichtbare schroeven rondom? Because race... euhm... duurzaamheidscar!

Mini Strip concept 2021 Paul Smith

Het interieur gaat verder op hetzelfde elan. Geen afgewerkte middentunnel of deurpanelen. Ook alle schermpjes werden uit het interieur gezwierd. De centrale cirkel op het dashboard herbergt een smartphone-houder. That's it! De bovenkant van het dashboard en de deurpanelen krijgt een laagje kruk. Gerecycleerd touw fungeert dan weer als deurhendel. Isolatiemateriaal? Weg ermee! Het zware glazen panoramadak bovenop wordt ingeruild voor een veel lichtere plexiglasplaat. Knap maar niet ideaal tijdens een zonnige dag natuurlijk.

Mini Strip concept 2021 Paul Smith

Onderhuids gebruikt de Mini Strip een elektromotor van 184 pk op de vooras en een accu van 28.9 kWh. Stiekem is dit de vetste Mini die het Britse merk van deze generatie heeft geproduceerd. Al zeiden we het eerder al: Mini heeft hoegenaamd geen plannen om deze Mini Strip in productie te nemen. Maar hoe de meest duurzame Mini blijkbaar dé perfecte trackdaycar kan zijn...

Mini Strip concept 2021 Paul Smith


Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws