Volkswagen Golf GTE Skylight heeft hologram aan boord en 3D-uitlaten (2021)

Volkswagen Golf GTE Skylight Concept 2021

Elk jaar laat Volkswagen studenten bij het bedrijf een conceptwagen voor de Wörthersee-meeting ontwerpen. Hoewel Wörthersee 2021 niet doorgaat mochten de studenten toch aan het werk. Het resultaat is deze Golf GTE Skylight. Met 3D-geprinte uitlaten, een hologram in het interieur een stereo van 3.110 watt.

Heb net die pech. Mag je na jaren op leerschool gaan bij Volkswagen en krijg je de kans om een conceptwagen te ontwerpen voor dé grootste VW-bijeenkomst ter wereld, wordt die Wörthersee-meeting geannuleerd dankzij covid. Om de sfeer er in te houden liet VW haar 16 studenten toch een conceptauto ontwikkelen die dan nu digitaal wordt voorgesteld. Het resultaat is de Golf GTE Skylight. Maar wat is er nu juist anders aan?

Hologram

Volkswagen laat de studenten uiteraard geen nagelnieuwe auto bouwen. Wel mogen ze een basismodel gebruiken en er dan nieuwe technieken op toepassen. Om zo de kneepjes van het vak te leren. Te beginnen met het ontwerpen van een livrei bijvoorbeeld. De Skylight is een wit canvas waarop een blauw strepenpatroon werd gezet. Begeleid door 20-duims blauwe velgen en heldere achterlichten. Mooi of niet, dat laten we in het midden. Wel geven we nog mee dat de studenten ook de kans kregen om de uitlaat aan te passen met behulp van een 3D-printer. Dat verklaart meteen het opmerkelijke design van de einddempers.

Binnenin werd de bekleding helemaal aangepast én zit er voortaan een "GTE"-hologram bovenop het dashboard. Dat hologram reageert op de snelheid en acceleratie van de wagen. Een geinige gimmick die zonder twijfel de studenten leerde coderen. Tenslotte mochten de studenten ook nog even loos gaan met de stereo. Die krijgt wat hulp in de koffer en is voortaan 3.110 watt sterk. Genoeg om een klein dorp te voorzien van muziek. Helemaal "hip 2020" is trouwens ook nog het elektrische skateboard.

Volkswagen Golf GTE Skylight Concept 2021

Volkswagen zal de auto - spijtig genoeg - niet voorstellen op het Wörthersee-evenement, wel zal de auto in Wolfburg worden getoond in de Autostadt-fabriek van het bedrijf.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws