Hyundai maakt elektrische Pony als eerbetoon aan zichzelf (2021)

Hyundai Pony EV restomod 2021

Dit jaar is het 45 jaar geleden dat Hyundai de Pony in productie nam, het eerste eigen massaproductiemodel voor het Zuid-Koreaanse merk. Om dat te vieren bouwde het merk voor haar brandstore in Busan (Zuid-Korea) een elektrische restomod van de Pony. Mogen we dit stiekem zeer cool vinden?

De Pony mag dan wel niet zo bekend in de oren klinken als Beetle of Mustang, toch is dit één van de dé belangrijkste auto's die Hyundai ooit in elkaar heeft geschroefd. Niet in het minst omdat de Pony de eerste auto was die Hyundai zelf ontwikkelde. Want in de jaren voor de Pony stond Hyundai in voor de assemblage van de Zuid-Koreaanse Ford Cortina om zo invoerrechten op de auto te omzeilen. Maar in 1976 werd Hyundai dus een écht automerk. Toevallig 45 jaar geleden. Waardoor een hommage wel van tel was.

Restomod

Het resultaat is een zogenaamde restomod die momenteel staat te blinken in de brandstore van het merk in Busan Zuid-Korea. In de basis is dit nog een originele Pony maar verschillende koetswerkpanelen werden subtiel in een moderne jasje gestoken. Zo oogt de voor- en achterzijde een stuk frisser dan de originele Pony uit 1976. Met dank aan de in koetswerkkleur gespoten bumpers (in plaats van chromen exemplaren) en de led-koplampen en achterlichten. De velgen zijn dan weer een heerlijke knipoog naar vroeger, net zoals de zijspiegels aan de motorkap.

Hyundai Pony EV restomod 2021

Onderhuids is deze Pony volledig elektrisch. Al wordt er niet echt nadruk gelegd op de aandrijflijn. De originele Pony had een 1.4-liter viercilinder met 75 pk en achterwielaandrijving. Fantaseer hier even de aandrijflijn van de Kona Electric in (204 pk) en deze Pony "Electric" kan wel eens een leuk speeltje worden. Een productieversie van deze hommage moet je uiteraard niet verwachten. Al is de nieuwe Ioniq 5 volgens Hyundai een spirituele opvolger van de oer-Pony.

Hyundai Pony EV restomod 2021
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
vanmanda 16:34
afbeelding van vanmanda

Wauw, dat was mijn eerste auto!
Van mijn opa gekregen... en was toen al 17jaar oud (met 63000km op de teller).
Wat was ik er fier op... 55pk, 4 versnellingen en achterwielaandrijving, wat wil je nog meer...
Ik ben onmiddellijk mijn fotoalbum met auto's gaan opzoeken... *zucht*... memories

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws